Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF förändrar i inomhuscupen

Det är inte bara namnet Allstar Trophy som är nytt.
Sandvikens IF passar på att förändra några saker i den annars så traditionella inomhuscupen i januari.

Annons

– Alla lag går till slutspel och vi spelar hela cupen på två dagar med finalerna på lördagskvällen, säger Anders Eriksson som är cupgeneral.

Det är nu till veckoslutet som 16 herr- och nio damlag gör upp om inomhustiteln på Jernvallen. Genom alla år har det bästa från gruppspelet gått vidare till slutspelet där allt har avgjorts på söndagen.

– Vi vill att matcherna ska gälla mer och få ytterligare ett spänningsmoment. Det ska bli roligare för publiken också med förhoppningsvis fler prestigematcher, säger Eriksson.

Nu är 16 lag uppdelade på fyra grupper där som sagt alla får en chans att spela i finalspelet på lördagen.

En annan nyhet på herrsidan är att det är bara tillåtet för varje förening att ha ett lag med. Förutom Järbo som kommer till spel med två lag då det kom ett sent återbud.

– Det passar ju bra för Järbo är ett riktigt duktigt inomhuslag som nyligen vann Bilma Cup i Ockelbo. Järbo tillsammans med Sandvikens IF och Årsunda får gälla som favoriter. Men jag tror även att Bollnäs kan ställa till det för dom andra lagen, menar Eriksson.

På damsidan är det nio lag i tre grupper och här har Valbo och Huge två lag med.

Här återstår att se om Stensätra som vann Bilma Cup efter att ha besegrat Huge i finalen kan upprepa den bedriften. Huge vill säkert ha revansch.

– Sedan är det kul att Örebro kommer med ett lag på damsidan. Vi får väl se om dom kan vara med och slåss om segern, säger Eriksson.

Mer läsning

Annons