Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF hade koll på läget

Nu kände vi igen Sandvikens IF.
Tar vi en i spelarhögen som får personifiera lagets återuppståndelse blir det mittfältskuggen Marcus Olofsson.
– Jo, tack – nu kändes det som vi gjorde klart jobbet, sa Mackan efter 3–0 hemma mot Västerås IK.

Annons

En futtig seger på de sex första matcherna var inget SIF hade hoppats på inför seriestarten där laget gällde som något av favoriter. Spelet har ärligt talat haltat en aning samtidigt som kanske förväntningarna på laget var lite väl höga från omgivningen.
– Det kändes som om vi släppte bromsarna nu och började om från början. Grunden för att vinna fotbollsmatcher är hårt jobb och nu var samtliga beredda på att ta de där extra stegen som behövs, sa Olofsson.

 

Han kanske är den viktigaste spelaren för SIF och mycket är vunnet när Marcus kan ta tag i spelet och fördela bollar från sin mittfältsposition. Nu såg spelsystemet ut mer som det gjorde under den så framgångsrika fjolårshösten med två utpräglade forwards.
– Just nu kanske det passar oss bättre. Det är ett spelsätt som alla kan och känner sig bekväm med. Men som jag ser det handlar det mer om inställningen och förhoppningsvis gav den här segern självförtroendet en knuff i rätt riktning, sa SIF-mittfältaren.
Det syntes redan från början att det var ett beslutsamt SIF som stegade ut på Jernvallen. Västerås IK är ett tufft lag att dyrka upp med bara fyra insläppta mål på de sex första matcherna. Nu gjorde SIF tre på en match.
Alexander Svanberg visade vägen när han nickade in en hörna efter 23 minuter och Christopher Lundin hade modet när han kastade sig fram och spångnickade in 2–0. Ett mycket snyggt mål av nyförvärvet från Sirius som såg ut att trivas bättre som central forward inne i boxen än ute på den kant han oftast har hamnat i ett tremannaanfall.
I andra halvlek hade SIF kontroll. VIK var visserligen bättre än under de första 45 minuterna men skapade ändå inte så mycket. SIF fick ytor och kunde ställa om snabbt till några farliga kontringar.

 

Marcus Olofsson fick själv punktera matchen med säsongens första mål. Men det krävdes revansch för en straffmiss innan vi kunde notera 3–0. En straff han själv fixade när han blev solklart hakad när han skulle slå in bollen. Det kostade förutom straffen även en frilägesutvisning för gästerna Erik Curtolo.
– Äh, straffen var väl mindre bra. Jag var helt inställd att slå den i andra hörnet men ändra mig på vägen fram. Det var inte så lyckat, sa Marcus med ett leende.

 

Leendet kunde han bjuda på när han tänkte på målet. För det var desto snyggare – ett distinkt skott från straffområdeslinjen som han knorrade in i bortre hörnet.
– Det var skönt att få sätta den. Nu tror och hoppas jag att det har vänt...
En annan som pustade ut efter segern var tränaren Jimmy Haaranen som varit hårt ansatt efter den senaste tidens mindre goda insatser.
– Jag är otroligt glad för killarnas skull. Dom är värda den här framgången och unnar dom verkligen att få hurra för en seger igen. Nu var vi mer bestämda i allt vi gjorde.
Att hålla nollan var också viktigt då SIF släppt in alldeles för mycket mål tidigare. I fem av matcherna har det blivit två mål i baken och i en blev det hela fyra...
– Lika skönt som segern, sa Haaranen och skrattade.
Det var ett tag sedan han fick göra det efter en match.

Mer läsning

Annons