Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF hemlighåller laget

Kritiken mot Sandvikens IF växer sig allt större.
Men tränaren Jimmy Haaranen vill inte tala om kris.
– Det är ett väldigt starkt ord, säger han.
I dag väntar ny match – Västerås IK på Jernvallen.

Annons

Skarp kritik har riktats mot Sandvikens spelsystem. När laget har spelat 4-3-3 har de yttre anfallarna dragit sig ut på kanterna. Kanske skulle poängen börja trilla in med klassiska 4-4-2?
I går ville Jimmy Haaranen inte avslöja hur han kommer att formera laget mot Västerås IK.
– Jag vill inte ge bort den minimala detaljen, har vi något att vinna på att undanhålla det måste vi utnyttja den chansen. Vi får se i morgon (i kväll) vad som passar bäst, säger Jimmy.

SIF kommer till matchen med två raka förluster i bagaget – tvärtom jämfört med motståndarna Västerås, som kommer från två raka segrar.
– De är ett riktigt bra lag med två vassa anfallare, säger Haaranen som vet vad som gäller till dagens match.
– För vår del handlar det om att jobba metodiskt med det vi ska. Inte skena i väg och göra andra saker vi inte pratat om.

• Börjar du känna press?
– Som tränare har man alltid en viss press på sig.

• Och moralen i laget är fortfarande hög?
– Absolut. Men visst, när man befinner sig i vår situation sätts alltid självförtroendet på prov. Det här blir en väldigt viktig vecka för oss, menar Haaranen.

Vad gäller läget i laget har man alla förutsättningar för att knipa tre poäng i kväll. Laget är helt kvitt skador och avstängningar om man bortser från Johan Östlund som skadade axeln i samband med DM-matchen mot Norrham. Hans medverkan är osäker.

Mer läsning

Annons