Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF hemlighåller laget mot Västerås IK i kväll

Kritiken mot Sandvikens IF växer sig allt större. Men tränaren Jimmy Haaranen vill inte tala om kris. – Det är ett väldigt starkt ord, säger han. I dag väntar ny match – Västerås IK på Jernvallen.

Annons

Skarp kritik har riktats mot Sandvikens spelsystem. När laget har spelat 4-3-3 har de yttre anfallarna dragit sig ut på kanterna. Kanske skulle poängen börja trilla in med klassiska 4-4-2?

I går ville Jimmy Haaranen inte avslöja hur han kommer att formera laget mot Västerås IK.

– Jag vill inte ge bort den minimala detaljen, har vi något att vinna på att undanhålla det måste vi utnyttja den chansen. Vi får se i morgon (i kväll) vad som passar bäst, säger Jimmy.

SIF kommer till matchen med två raka förluster i bagaget – tvärtom jämfört med motståndarna Västerås, som kommer från två raka segrar.

– De är ett riktigt bra lag med två vassa anfallare, säger Haaranen som vet vad som gäller till dagens match.

– För vår del handlar det om att jobba metodiskt med det vi ska. Inte skena i väg och göra andra saker vi inte pratat om.

– Som tränare har man alltid en viss press på sig.

– Absolut. Men visst, när man befinner sig i vår situation sätts alltid självförtroendet på prov. Det här blir en väldigt viktig vecka för oss, menar Haaranen.

Vad gäller läget i laget har man alla förutsättningar för att knipa tre poäng i kväll. Laget är helt kvitt skador och avstängningar om man bortser från Johan Östlund som skadade axeln i samband med DM-matchen mot Norrham. Hans medverkan är osäker.

SIF-truppen

Goran Jovanovic, Joakim Hockman.

Johan Östlund, Jonas Österberg, Olof Mård, Rickard Wiklöf, Johan Bergström.

Filip Johannesson, Christian Gauffin Eriksson, Daouda Sall, Ryan Raybould, Marcus Olofsson.

Anders Stenström, Shiri Dadgar, Alexander Svanberg, Christopher Lundin.

Mer läsning

Annons