Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF knockat av Söderhamn

/
  • Vad är det som händer? Anders Stenström gjorde 1–0 för SIF mot Söderhamn, ändå blev det förlust med 1–2 och nu har Sandviken svarat för sin sämsta seriestart på nio år.

Sandvikens IF är nere i brygga.
Efter 1–2 hemma mot Söderhamn har laget nu gjort sin sämsta säsongsstart sedan år 2000.
– Jag är mållös. Vi dominerade ju totalt, säger en smått chockad Alexander Svanberg.

Annons

Han var inte ensam. Medan Söderhamns spelare firade som om de vunnit SM-guld vandrade SIF-spelarna av Jernvallens konstgräsplan med tunga, tunga huvuden.


just nu och den dramatiska avslutningen, där Söderhamn avgjorde på en straff på övertid, var bara en plågsam bekräftelse på det.
En poäng på tre matcher är sämsta starten sedan 2000 då SIF inledde med tre raka förluster.
Och med tanke på det torftiga spelet som visades upp mot Söderhamn, kombinerat med ett bekymmersamt skadeläge, lär det bli en säsong som går överlevnadens tecken.
– Det sätter jag ett frågetecken kring, vi ska spela i 22 omgångar och såvitt jag vet är det i september som serier avgörs, säger dock tränaren John Wall, som trots allt var stolt över sitt lag och sättet som man genomförde matchen på.
Vi tar väl eländet från början:
Söderhamn hade de farligaste chanserna i första halvlek, i form av en frispark i ribban och ett giftigt skott av Giancarlo Mancuso
.
tre avslut som inte träffade mål och en Emil Oremo som spelade på smärtstillande sprutor. Det höll inte och lagkaptenen tvingades till ett byte redan efter en halvtimme.
Dessutom fick vänsterbacken Jonas Österberg sitt andra gula kort och blev utvisad i den 40:e matchminuten, efter en tröjdragning som upptäcktes av den assisterande domaren.


var det just utvisningen som väckte SIF och efter en andra halvlek med stort spelövertag och ett härligt driv framåt nickade Anders Stenström ändå in 1–0 i den 81:a minuten på ett vackert vänsterinlägg från Johan Bergström. Frid och fröjd.
– Från utvisningen och framåt dominerar vi matchen totalt, de hade ju inte en målchans förrän på slutet, säger Alexander Svanberg, som trött byttes ut med tio minuter kvar.
Filip Johannesson, med dubbla lårkakor, fick däremot halta vidare.


vaknade plötsligt till. Giancarlo Mancuso pricksköt 1–1 efter hörna och som om inte det vore nog blåste domaren Pontus Orebrand straff i den 92:a matchminuten, sedan Zohair Tehini försökt dribbla i eget straffområde och blivit av med bollen.– Just nu känns det för jävligt, men det är bara att köra vidare. Visst vill man ha en bra start, men jag tror att vi alltid börjat dåligt de fyra säsonger jag varit här, säger Svanberg.
Siffrorna är dock obarmhärtiga. Så här illa har det inte varit på många år...

Mer läsning

Annons