Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF pressade Brage på bortaplan

Sandvikens IF kanske har någonting bra på gång den här säsongen.
Laget imponerade i alla fall i gårdagens träningsmatch borta mot superettanlaget Brage trots att det blev förlust med 3–2.

Annons

– Vi gör en riktigt bra insats och spelar i det närmaste helt jämnt med Brage. Det var väldigt roligt att se, summerar tränaren Tony Andersson.

De första 45 minuterna var helt jämna. SIF tog ledningen redan efter tolv minuter då Filip Johannesson avslutade perfekt sedan Tobias Wanke spelat fram i djupled. Ett mycket snyggt fotbollsmål.

– Alla fem mål den här kvällen var riktigt fina fotbollsmål. De två Brage gjorde direkt i inledningen av andra halvlek var också bra prestationer. Det var under den perioden vi hade som jobbigast att hänga med när Brage drog upp tempot, sa SIF-tränaren.

Men SIF reste sig och kom tillbaka. Nyförvärvet från Hudiksvall Jesper Karlsson kvitterade tjugo minuter in i halvleken på ett läckert volleyskott. Brage avgjorde kvarten från slutet men gästerna saknade inte kvitteringschanser heller.

– Ett lyft för självförtroendet. Vi kände att vi hängde med riktigt bra och en perfekt genomkörare inför matchen i svenska cupen mot Västerås SK på söndag, sa en belåten Tony Andersson.

BRAGE–SIF 3–2 (0–1)

Målen, SIF: Filip Johannesson, Jesper Karlsson.

Bäst i SIF: Rickard Viklöf, Filip Johannesson, Jesper Karlsson.

Mer läsning

Annons