Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF till DM-final efter straffdrama

Det krävdes förlängning, straffar och sju straffomgångar för att SIF kunde besegra Huge och gå till DM-final. 4–4 vid full tid blev till 9–8 till slut och det var backen Johan Bergström som hade nöjet att avgöra med lagets sista stramare.

Annons

Huge bjöd på rena chockstarten och hade en sensationell 3–0-ledning efter fem minuter. Daniel Svärm och Robin Sundberg stod för tre distinkta och välplacerade avslut. Det tog tid för SIF att vakna och Johan Östlund kunde göra en psykologisk reducering precis innan paus. Hemmalaget tog över taktpinnen och gästerna verkade krokna med besked.

Precis innan slutet lyckades Christian Gauffin kvittera med ett skott i nättaket bakom duktige Göran Wendel i Huges mål.

Gästerna chockstartade även i förlängningen efter sin första hörna. Christopher Lundin kvitterade på ett vackert och pressat skott.

I strafförlängningen svarade hemmamålvakten Niklas Nyström för två utmärkta räddningar trots en mardrömsstart med tre insläppta mål på fem minuter i själva matchstarten. En god revansch för SIF:s unge målvakt.

SANDVIKENS IF–IK HUGE 9–8 ef förl. och straffar (4–4 vid full tid)

Målen, SIF:

Johan Östlund (str), Kochin Ali, Christian Gauffin, Christopher Lundin.

Huge:

Daniel Svärm 2, Robin Sundberg, Mikael Muhr.

Straffmål, SIF:

Salar Ali, Christopher Lundin, Kochin Ali, Anders Stenström, Johan Bergström.

Straffmål, Huge:

Mikael Muhr, Daniel Nyberg, Daniel Svärm, Mark Mattsson.

Hörnor:

14–2.

Domare:

Håkan Thunman.

Publik:

148.

Bäst i SIF:

Olof Mård.

Bäst i Huge:

Daniel Svärm.

Mer läsning

Annons