Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF-tränaren som hoppade av: ”En bra erfarenhet”

Hans mål var att bli tränare i en europeisk toppklubb.
Nu har 27-årige John Walls karriär fått en första allvarlig knäck.
– Jag står fast vid det jag har sagt. Det här ser jag som en bra erfarenhet, säger han.

Annons

John Wall fortsätter på SIF:s kansli, där han jobbar med olika utvecklingsprojekt för att göra klubben mer professionell.

Karriären som tränare, som varit mer eller mindre spikrak sedan han började i IK Sätras pojklag 2001, har dock stannat upp.

– Dels på grund av de sportsliga resultaten, dels för att kommunikationen med truppen skulle ha fungerat bättre. Jag gör det här för klubbens och spelartruppens bästa, säger John Wall.

Wall medger att han inte varit tillräckligt tydlig med sin spelidé.

– Jag har inte fått ut det jag velat av materialet, säger han.

Att spelarna visade missnöje med hans beslut att stänga av Johan Östlund för de gula korten mot Älgarna spelade inte in när han fattade beslutet.

– Det har inte påverkat, spelarna har varit professionella, säger Wall.

– Den diskussionen vill jag fortfarande hålla stängd för övriga, det är internt. Men det kändes som rätt beslut och den dagen man sviker sina ideal är man illa ute som tränare.

John Walls beslut att avgå beror också till viss del att han känt sig sliten. Att kombinera tränarjobbet med sina uppdrag på kansliet fungerade bra ibland, men kanske inte i längden.

– Jag har känt bra stöttning av föreningen, men det kanske har funnits en överambition från min sida.

27-åringen har varit ganska oblyg och osvensk när han pratat om sina tränarambitioner. Han har bland annat sagt att han så småningom hoppas få träna en europeisk toppklubb och har i sin törst efter kunskap bland annat besökt Svennis och Tord Grip när de tränade Manchester City.

– Om man får ta en liknelse – jag är ju knappt klar med uppvärmningen än. Jag står fast vid det jag har sagt. Det här är en bra erfarenhet, man blir inte en bra tränare om man inte får uppleva alla sidor av myntet. Jag har ändå gjort en fantastisk resa, jag är bara 27 år och har fått uppleva jättemycket redan.

– Det kan jag inte påstå.

Mer läsning

Annons