Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simon skadad i derbyt

Det roligaste i derbyt – Simon Ytterbom... Det tråkigaste i derbyt – Simon Ytterboms förmodade nyckelbensbrott... Valbos 19-åriga talang var i en dryg timme den stora behållningen när Valbo och Huge till slut spelade 1–1 på Åbyvallen.

Annons

– Bäst på plan. Väldigt synd och riktigt tråkigt att han gick sönder och det såg ut som om han bröt nyckelbenet, sa VFF-tränaren Micke Edvardson efteråt.

Situationen som var upphov till skadan kom när Simon gjorde det han är bäst på. Tog fart med bollen, utmanade sin motståndare och bröt inåt i banan innan han blev stoppad av en Hugeförsvarare. En klar frispark men Ytterbom hade också en hel del otur när han landade så olyckligt att det blev betydligt allvarligare än det såg ut.

Medan han låg kvar på gräsmattan slog dock hemmalaget en snabb frispark där Hugeförsvaret somnade in och det utmynnade i ett friläge som Alexander Larsson dundrade upp i nättaket.

– Jag såg inte riktigt vad som hände utan var beredd att rusa in med doktorsväskan för att kolla upp Simon. Men det var vaket av grabbarna och ett skönt mål att få i det läget, sa Edvardson.

Men mitt i jublet insåg alla att Simons skada var av allvarlig art och han transporterades direkt upp till sjukhuset.

Det vi hann se av honom lovade i alla fall mycket mer. I första halvlek hade han en lysande uppvisning när han sprintade ifrån sin bevakare med bollen vid foten innan han testade ett distansskott från drygt 20 meter – en riktig projektil som träffade ribban.

Vi som har sett pappa Lasse i allsvenskan med Gefle IF och Halmstad – med an helt annan spelstil, en evighetsmaskin som kunde springa hur mycket som helst – får fortsätta att fundera vad snabbheten och tekniken hos Simon kommer ifrån...

– Han är grymt snabb och springer ifrån dom allra flesta i den här serien och gör det dessutom med bollen vid fötterna, menade Edvardson och öste ytterligare berömd över nyförvärvet från Sandvikens IF.

Valbo tog ledningen och låg kanske närmast segern. Marcus Larsson hade ett friläge där Hugemålvakten räddade och returen fick VFF-forwarden mitt på sig men styrde bollen utanför.

– Mål där och det hade varit avgjort. Men Huge går aldrig att räkna bort och det är ett bra lag med tunga och snabba forwards. Dessutom är dom starka på fasta situationer, sa Edvardson och suckade.

Och det var en hörna som till slut gav Bomhuslaget den ena poängen. Richard Hörberg slog en hårt inåtskruvad sak från höger hörnflagga som passerade alla och var över linjen när en VFF-försvarare försökte rensa bort men skickade bara bollen upp i nättaket.

– Det var svårt att spela bra fotboll med en plan som var väldigt ojämn och så blåste det kraftigt. Totalt sett var det väl första halvlek ganska intetsägande medan det blev bättre i andra, sa Huges tränare Henrik Isaksson.

Huges Daniel Nyberg fick sin andra varning med en knapp kvart kvar att spela och blev utvisad. Båda lagen gick nog för att avgöra och ta med sig samtliga tre poäng utan att lyckas.

– Vi ville vinna och fortsatte jaga ett segermål även efter utvisningen. Vi kan bättre än vi visade i den här matchen men det var också svårspelat, sa Isaksson avslutningsvis.

 

 

Mer läsning

Annons