Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista matchen – då kom första segern

Det ekade Äntligen alltifrån vänsterback till damerna i korvkiosken när slutsignalen gick på Brynäsvallen då IFK Gävles damer tog sin första seger i norrettan. Gideonsbergs stod för motståndet och segern med 2–1 bärgades först när en (!) minut återstod av den två minuter långa övertiden.

Annons

Elin Bälin blev matchvinnare med sina två mål och en viss känsla av SM-segereufori infann sig direkt efter domarens slutsignal.

– Riktigt roligt för samtliga i och runt laget att få en vinst till slut. Vi har ju blivit bättre och bättre samtidigt som man har känt tacksamhet att få vara med på den här resan. Vi har ju liksom inte haft på den här festen att göra egentligen men det har varit oerhört lärorikt, tyckte IFK:s tränare Jocke Carlsson.

Matchen blev en tät historia där bägge lagen gick för seger trots att båda var klara för nedflyttning. Chanserna var få, dock kunde bortalaget ta ledningen lite snöpligt då det slarvades lite i hemmaförsvaret och Ulrika Rejdemark borrade in bollen i Pernilla Olssons burgavel.

Men efter en frispark fick Elin Bärlin en underbar träff på bollen och utan räckhåll för Gideonskeepern Höglander utsträckta händer landade densamma nära krysset och kvitteringen var ett faktum.

De flesta anfall som IFK presterade under halvleken stod banans utan särklass bästa spelare, Samnatha Brand, för gång efter annan. Så mycket spring det finns i dessa ben under en hel match även om takten blev aningen långsammare i andra halvlek.

– Jag är rädd för att vi inte får behålla henne till nästa säsong tyvärr, trodde IFK tränaren.

Två minuter före pausvilan hade dock IFK tur som slapp påhälsning i målet. Först sköt bortalagets Nicole Modin i stolpen. Sekunderna senare räddade Olsson i hemmamålet en riktig närduell med hörna som resultat som sen nickades i ribban. Där var ett bortamål inte långt borta.

Andra halvleken steg IFK upp betydligt högre i banan och matchens stora chans fick Felicia Sundin ensam med målvakten som dock rusade ut och lyckades få bort bollen efter en riktigt tuff närduell med IFK-forwarden. Avslutningen blev sen lycklig då Bälin ännu en gång snabbt vid ett bra läge säkert satte bollen till höger om bortamålvakten och en hög av blåtröjade spelare bildades snabbt med en stackars målskytt längst under.

Roligt för IFK och roligt för publiken som fick uppleva en vinst i årets norretta men minst lika roligt hade säkert speakern på Brynäsvallen som vid båda målen utropade Jabba Dabba Doo i högtalarna så hela stadsdelen Brynäs också fick ta del av glädjen.

Mer läsning

Annons