Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjötull fick Hille att tappa kontrollen

Efter fem raka segrar gick Hille på grund när Sjötull vann på ip med 3–1.
Efter första halvlek hade vi sagt att det var ett ologiskt och orättvist resultat – men efter den andra halvan var det kanske inte så märkligt ändå.
– Nja, vi blir bättre och bättre och vi fixade den här segern via lite bra spel och lite grisfotboll, summerade Sjötulls mittfältsnav Johan ”Fimpen” Sjöberg.

Annons

Han stod där mitt på Hille ip lite lagom trött och blöt i det ihållande duggregnet men med ett leende på läpparna. Inte nog med att Sjötull vann den viktiga toppmatchen i fyran, han hade dessutom nöjet att sätta sina gamla lagkompisar från Brynäs, Henrik Nilsson och Ola Jonsson, på plats.

– Ha, ha – jo, vi har ju spelat väldigt många år ihop och det är alltid skönt att gå vinnande ur en sån strid. Men jag tycker det var en bra division 4-match med två lag där det märks att det finns många bra fotbollsspelare. Det blir ett annat tänk och högre tempo än mot några andra lag.

Vi håller med. Matchen på ip blev visserligen svårspelad på en halkig, blöt och aningen gropig gräsmatta vilket gjorde att det blev tätt, hårt och några konstiga situationer. Men tempot var bra och det taktiska höll också från båda sidor.

Hille såg i första halvlek ut att ha kontroll. Laget var både snabbare, finurligare och hade ett bättre passningsspel än Sjötull. Att Reine Schröder gjorde 1–0 till gästerna redan efter fem minuter störde inte så mycket. Erik Wallner kvitterade rättvist efter 25 och sedan var det Hilles halvlek.

– Håller med. Vi var inte nöjda med den och kom lite fel hela tiden. Men vi rättade till det och när vi fick ledningsmålet tidigt i andra så blev det mycket bättre. Sedan kunde vi hålla undan med både bra spel och så måste man få grisa lite också, sa ”Fimpen” med ett leende.

Det betydde att Sjötull agerade taktiskt rätt och valde att rensa, rulla hemåt och i sidled i precis rätt lägen.

Hille kom aldrig in matchen igen och det var först i slutskedet de där farliga inläggen började segla in mot Sjötull-målet. Men då stod det redan 3–1 sedan Dehl Cetin gjort trean på en målvaktsretur.

– Vi börjar hitta rätt med spelet nu och målet är att hänga med där uppe i toppen. Så bra lag har vi ju. Det här var en viktig seger då vi gick upp på lika många poäng som Hille som ju definitivt kommer att vara med och slåss om seriesegern.

Själv har Sjöberg en nyckelroll i laget med en central aningen mer defensiv uppgift än sin kollega Carlos Santis.

– Min försäsong var väl inte den bästa och matchformen lite klen när matcherna började. Men nu känns det precis som för laget som om formkurvan är stigande.

Hille var ändå inte så mycket sämre och är ett topplag. Det var bara den här kvällen som det inte kändes riktigt på topp.

Vi måste ändå ge ett hedersomnämnande till rutinerade Andreas Sjölander som fick ett finger ur led. Det såg inte allt för trevligt ut när handen pekade åt det ena hållet och fingret åt det andra.

Andreas väntade dock kyligt in läkarhjälp som kom efter 20 minuter, fick fingret tillbakadraget på rätt plats, tejpade ihop det hela och spelade sedan hela andra halvlek.

Mer läsning

Annons