Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjötull lägger ner föreningen

Sagan är över. Sjötulls BK lägger ner hela sin verksamhet – av ekonomiska skäl.

– Det känns vemodigt, säger sponsoransvarige Magnus Bäck.

Annons

Sjötulls BK gick från division 6 till division 3 på bara åtta år. Och lagets första säsong i division 3 slutade på bästa tänkbara sätt – Sjötull bortaslog Brynäs med 3–1 i sista omgången för knappt två veckor sedan och säkrade därmed nytt kontrakt.

Men den sportsliga framgången är inte värd någonting längre. Sjötulls BK drar sig ur division 3 – och spelarna har fått veta att föreningen läggs ner helt och hållet.

– Det är ekonomin som sätter stopp. Vi har för mycket skulder, det var svårt redan förra året. Den här biten är något som skötts väldigt dåligt av föreningen i flera år. Det är riktigt synd, med tanke på att vi är flera spelare som lagt ner vår själ i det här, säger den 28-årige backen Jonas Garcia Persson, som dessutom varit lagkapten i division 3 under den gångna säsongen.

Sjötull har dessutom valt att lämna walk over i DM-finalen mot Sandvikens IF, en match som skulle ha spelats den 12 oktober.

– Vi har för tunn trupp helt enkelt, vi får inte ihop tillräckligt många spelare. Dessutom kan vi inte låna några spelare, eftersom vårt samarbete med IK Sätra (division 5) är över, säger Garcia Persson och fortsätter:

– Vår ekonomi är så pass sargad, och Sätra vill inte äventyra sin egen ekonomi.

I tisdags pratade Garcia Persson med Magnus Bäck, tidigare ordförande i Sjötulls BK men som den här säsongen varit sponsoransvarig, om den ohållbara situation som föreningen hamnat i.

– Efter bara någon minut konstaterade vi att det inte blir något mer Sjötull. Jag tog då på mig att meddela resten av spelarna i laget, säger Garcia Persson.

Samtliga 15 spelare i truppen har blivit informerade om läget, och alla reagerade på ungefär samma vis.

– Självklart är det en stor besvikelse för oss, med tanke på att vi lyckades sportsligt. Men samtidigt förstod många av oss att det skulle bli så här, säger Garcia Persson, som liksom övriga spelare i laget nu är klubblös.

– En division 3-klubb och en division 4-klubb har hört av sig. Vi får se vad det blir, helst vill jag ju spela vidare i division 3.

Tränaren Carlos Santis, som nu är redo för en ny utmaning i Hille (se separat artikel), hyllas av Garcia Persson.

– Vissa spelare har prioriterat andra saker och inte ställt upp, men Carlos har ändå gett allt hela säsongen och mer därtill. Han har gjort ett enormt jobb för att få olika typer av spelare att gå ihop.

– På vissa forum har det snackats om att det är på grund av Carlos övergång till Hille som vi inte tänker spela DM-finalen. Det är beklagligt.

Magnus Bäck:

– Jag hoppas att Carlos ska trivas bra i sin nya klubb. Jag är självklart ledsen över att det skulle sluta så här. Tyvärr är det för dyrt att bedriva idrott. Sponsorerna kan inte rädda hur mycket som helst.

Han uttrycker sedan sin stolthet över vad föreningen åstadkommit sedan starten 2003.

– Vi har slagit de bästa lagen i serierna och det är fantastiskt att vi gick från sexan till trean på åtta år, säger Magnus Bäck.

Mer läsning

Annons