Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skilda världar på Jernvallen

Det var botten mot toppen som möttes på Jernvallen. Gästande Strömsbergs IF hade inte förlorat på 11 matcher och sviten höll även efter den här matchen. Man vann med 3-0(1-0) och om inte SAIK:s målvakt Mattias Håmås hade storspelat så hade segersiffrorna blivit betydligt större.
– Det gick bra i dag men det är synd att det inte räckte hela vägen säger Mattias efter matchen.

Annons

Innan avspark så hedrades Bengt Isaksson, en stor SAIK-profil som nyligen gick bort, med en tyst minut. När sedan domaren blåste i gång matchen så var det Strömsberg som satte fart direkt. Redan efter tre minuter var Björn Berglund nära att sätta första bollen och så fortsatte det. Strömsberg pressade på och SAIK fick ägna mycket tid åt att jaga och slå undan bollen. Men det dröjde nästan 30 minuter innan man hittade nätet. Det var ett fint inlägg som nådde en ensam Björn Berglund som kunde nicka i 1-0.

Det var nog många som trodde att proppen skulle gå ur då men faktum var att SAIK jämnade ut spelet och resultatet stod sig halvleken ut.

– Vi är lite okoncentrerade i avsluten i första halvlek säger Thomas Hedlund, backklippan i Strömsberg som inte ville skylla på någon typ av underskattning.

– Vi måste ta varje match på allvar oavsett motstånd.

I andra halvlek så gjorde sen Strömsberg ett ryck då man under två minuter gick ifrån till 3-0. 2-0-målet av Tobias Lööf var en delikatess då han snyggt placerade bollen otagbart för Håmås. 3-0 kom till efter lite slarv av SAIK-försvaret där man inte får undan bollen och Daniel Käll kan enkelt lägga i bollen.

Resten blev en historia mellan Håmås och Strömsberg. Man provade allt på den duktige målvakten som när han inte tog bollen, hade stolpar och ribba som sina vänner.

– Det är ett ruskigt bra lag vi möter och dom kan göra mål från alla håll säger Mattias som verkade tända till av att möta ett sådant bra lag.

– Man försöker tända till lite extra och det funkade ju skapligt bra i dag säger han.

Strömsberg gör kanske inte en av sina bästa insatser men nu har man alltså 12 raka matcher utan förlust och målsättningen är naturligtvis att vinna serien, eller?

– Vi ska göra allt för att vinna resten också säger Thomas Hedlund.

För SAIK:s del handlar det om att avsluta serien så snyggt som möjligt. Det börjar bli allt för många poäng upp till lagen ovanför nedflyttningsstrecket. Det är som sagt var skilda världar för dessa två lag.

Mer läsning

Annons