Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skön vändning gav revansch för Strömsberg

– Vi vann helt rättvist och vi tog över redan efter 20 minuter. Hela laget ska ha stort beröm. Strömsbergs chefstränare Janne Lindström hade all anledning att vara nöjd efter lördagsmötet med Norrtälje i fotbollstrean. Strömsberg kunde nämligen vända ett 0–2-underläge till seger med 3–2.

Annons

Därmed fick också Strömsberg en härlig revansch för nederlaget hemma med 4–2. Den gången var det Strömsberg som ledde med 2–0, men tappade matchen.

Även om gästerna tidigt tog kommandot så var spelet ganska jämt i första halvlek. Därför var det inte helt rättvist när hemmalaget genom Tobias Lindström satte 1–0 knappa två minuter före pausvilan.

– Efter paus tog vi över ännu mer och där kändes det mycket tungt när Norrtälje kunde göra 2–0 tio minuter in i andra halvlek, sa Lindström.

Nu kom dock Strömsberg tillbaka och tog över rejält under resten av matchen.

– Det här var för dåligt. Vi ska inte behöva tappa ledningen så här, sa en besviken Peter Johansson, tränare för Norrtälje.

När så Strömsberg fick utdelning på sitt övertag i den 72 minuten, så gav det också gästerna än mer energi.

På en hörna från vänster kunde Björn Berglund nicka in reduceringsmålet.

– Nu var det bara ett lag på banan och vi spelade bra, sa Lindström.

Bara fem minuter efter reduceringsmålet kom också kvitteringsmålet. Nu var det snabbe Jocke Blomqvist som kom fram på högerkanten och slog ett väl avvägt inlägg.

Framför mål mötte Markus Norberg med pannan och kvitteringsbollen hamnade i nätmaskorna.

Strömsberg radade upp anfall och hade flera hörnor. På en av dessa kunde Jocke Blomqvist göra rena drömmålet. Han fick en härlig träff på helvolley på högerhörnan slagen av Johan Pettersson.

Vilken härlig revansch. Scenariot var det omvända jämfört med mötet hemma på Heden på vårsäsongen. Strömsberg tog tre mycket viktiga poäng.

– Det här känns ju jätteskönt nu är vi bara en poäng efter Norrtälje, konstaterade Janne Lindström, som med sina lirare nästa helg möter serieledarna GUSK hemma på Hedens IP. Lindström gav extraplus till Micro Lööf, Danne Käll och Markus Norberg.

Mer läsning

Annons