Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skönt kvitto för Strömsberg

I Strömsbergs näst sista träningsmatch innan seriestarten stod division 2-laget Ekerö som motståndare.
Seger med 3–2 efter en match med två ansikten åtminstone vad gällde målfabrikation i de båda halvlekarna. Resultatet gav givetvis hemmalaget råg i ryggen speciellt eftersom man tidigare mött mestadels division 3-lag under våren.

Annons

– Vi hade en helt annan aggressivitet i den första halvleken men jag är nöjd med matchen som helhet. Just aggressiviteten och djupledsspelet var två brickor i spelet jag fick svar på i dag, menade nye tränaren Carlos Santis.

Visst, i den första halvleken stod hemmalaget för alla tre målen. Roni Ali gjorde såväl det första som det andra utanför vänstra delen av målområdet och målen var i stort sett identiska. Det är nog Ali som får stiga fram i anfallet i år och ta ett stort ansvar då Marcus Hägg lämnat laget för Västerås SK i division 1.

Det tredje målet gjorde Adam Simonson efter en fin passning från kanten och Strömsberg visade verkligen effektivitet i det läget av matchen. Spelet ute på plan var annars mycket förlagt på mittplan.

Under halvleksvilan fick Ekerö en ordentlig fotbolls lektion av sin tränare och det gav resultat i andra halvleken. Laget flyttade upp spelet och man kom nu att dominera spelet långa stunder.

– Vi blev lite nervösa och defensiva när dom gjorde sitt första mål, fortsatte Santis.

Ja, och vilket mål sen. Från 30 meter smällde Patrik Ahlund in ett mål man som spelare aldrig glömmer. Bollen i krysset och fullständigt otagbart för hemmalagets nye målvakt, Dante Magi från Brasilien.

Ett andra mål från Ekerö efter en halvtimme och det blev match av den här tillställningen igen och hade inte stolpen stått i vägen med sju minuter kvar av matchen hade hemmalaget inte fått med sig vinsten denna eftermiddag på konstgräset i Tierp.

Strömsbergs premiär i år blir Arameisk–Syrianska IF som gästar LF Arena i Tierp den 11 april.

Mer läsning

Annons