Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slarv fällde IFK Gävle

IFK Gävle föll ihop hela tre gånger i förlustmatchen mot Gamla Upsala.
Glädjeämnet i IFK: Lagets 14-åriga löfte Sandra Törnros gjorde sitt debutmål i division 2.
– Jag har haft lite oflyt tidigare, säger Törnros efter 3–4-förlusten hemma på Brynäsvallen.

Annons

Hon har fått chansen tidigare då det handlat om division 2-sammanhang.

Men Sandra Törnros har inte hittat rätt – så gårdagens mål i förlustmatchen mot Gamla Upsala kändes då kanske som en mindre lättnad...

– Det var skönt i alla fall, härligt att få göra mål. Men synd att det blev förlust, säger en kluven Sandra efter matchen.

Hennes mål kom i ett perfekt läge av matchen – Angelica Lundin hade olyckligtvis blivit tvungen att bryta matchen på grund av en skada och blev på så sätt ersatt av nämnde Törnros i den 10:e minuten. Hon hann vara inne i tre minuter innan Alva Egebrand slog den perfekta bollen.

Löpningen var kvick och trots att hon fick en lättare knuff lyckades hon rulla in bollen via stolpen bredvid gästernas målvakt.

– Det var en bra boll jag fick, minns egentligen inte vem jag fick den ifrån. Måste ha varit Alva, säger Sandra som ser sin styrka i sin snabbhet.

– Ja, jag håller på med friidrott, det är väl därifrån jag fått den.

Men hennes ledningsmål blev långt ifrån matchavgörande då gästerna kvitterade via ett skott som var utan chans för Kaisa Nilsson i IFK-målet.

Efter paus blev det sedan en svängig historia där IFK återigen tog ledningen men tappade den till underläge – man kom igen men föll återigen och förlusten var ett faktum.

Sandra själv kände att hon skulle ha gjort några fler mål. Bland annat i det friläge som hon hade direkt efter sitt debutmål.

– Jag fick bollen för långt ifrån mig, men det var återigen en bra boll jag fick så det var synd, förklarar Sandra, som i slutminuterna även var hårsmån från att få en tå på bollen då den slank förbi det tomma målet efter ett inlägg från kanten.

– Jag borde nog ha gjort det lite tidigare, men jag har haft lite oflyt, svarar hon.

IFK:s tränare Jocke Carlson var inte nöjd med matchen men givetvis glad över att det släppte för lagets talangfulle forward.

– Vi slarvar på tok för mycket i försvarsspelet idag och ställer till det för oss själva. Vid åtminstone två av deras mål är det vi själva som slarvar då vi ska vända spelet, säger han och fortsätter:

– Väldigt roligt för Sandra att hon fick göra mål. Hon har varit nära tidigare, bland annat mot Huge senast.

– Hon har alla möjligheter att gå långt, men det gäller för en spelare som hon att skynda långsamt då hennes rejäla genombrott egentligen ska ske först om några år. Hon är ju bara 14 år gammal, svarar Jocke.

Mer läsning

Annons