Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutspelet började med klar GIF-seger

Det blev bästa tänkbara start för Gefle IF:s U21-lag när slutspelet började i går.

Seger med hela 5–1 mot Värnamo.

Dragan Kapcevic var stor segerorganisatör med sina tre mål.

Annons

– Han var självklart väldigt bra men hela laget gjorde en gedigen insats, summerade tränaren Thomas Andersson.

GIF har lottats i samma slutspelsgrupp som Värnamo, Halmstad och IFK Göteborg där lagen möter varandra en gång och de två bästa lagen går vidare. Förutom bortamatchen mot Värnamo i går så har GIF hemmamatch mot Halmstad och sedan en avslutning borta mot IFK Göteborg.

På pappret är nog Värnamo det enklaste motståndet och det syntes också i går.

Efter en jämn och händelserik inledning med chanser åt båda håll så greppade gästerna tag i spelet ordentligt. 1–0 kom också när mittbacken Simon Jonsson nickade in en hörna efter en kvart.

Ingen blev heller överraskad när Dragan Kapcevic ökade på en bit in i halvleken – också det efter en fast situation – och 2–0 var rättvisa paussiffror.

– Vi gjorde det bra hela tiden och skapade otroligt många chanser. Vi gjorde fem mål men det kunde ha varit några till efter alla lägen, sa en belåten GIF-tränare.

Värnamo reducerade visserligen direkt i starten av andra men GIF replikerade omedelbart och gjorde 3–1 direkt på avsparken efteråt.

– Ja, faktiskt var det direkt på avsparken där Dragan sköt från halva plan efter att fått bollen petad till sig och deras målvakt stod lite för långt ut. Riktigt vaket och naturligtvis ett avgörande mål. Efter det kom aldrig Värnamo igen, sa Andersson.

Kapcevic gjorde efter det sitt tredje mål för dagen och Jonathan Hellström fastställde slutresultatet på övertid.

En riktigt övertygande insats av GIF-reserverna rakt igenom. Kapcevic har vi redan plussat för men Thomas Andersson ville också gärna ge ett extra omnämnande till Joachim Adukor. Ghananen som satt på bänken för första gången i allsvenskan mot Halmstad i måndags.

– Han var riktigt bra och det var roligt att se.

Nästa uppgift för GIF är mot Halmstad och den matchen spelas på Strömvallen den 27 september.

Mer läsning

Annons