Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snön håller GIF inomhus

När snön vräker ner får fotbollslagen tänka om i träningsupplägget.
Gefle IF kan inte träna på Strömvallen och får därför hålla till inomhus i Andersberg.
– Det är inte optimalt, så klart, säger Gefle IF:s sportchef Hasse Berggren.

Annons

Under gårdagen inledde Gefle IF med ett styrkepass på förmiddagen och sedan en fotbollsträning i Andersberg. Strömvallen är inte lämplig när minusgraderna slår till och snön vräker ner.

– Den tål inte så många minusgrader, det blir halt och inte så bra i kombination med snön, säger Hasse Berggren.

Förutsättningarna i inomhushallen på Sörby IP är inte perfekta. Planen är inte fullstor, vilket gör det svårare att dra upp lagets taktik. Ytorna blir för små.

– Vi vill ju vara ute jämt. Vi får ta det från dag till dag. Om det blir lite varmare och det slutar snöa så kan vi skotta av och vara på Strömvallen.

Inte så bra förutsättningar för A-truppen alltså, men än sämre är det för ungdomslagen.

– Våra tipselitlag får antingen pulsa i snön eller ställa in sina träningar. Vi har inga reservtider för dom i hallen, och det är inte alls bra, säger Hasse Berggren.

A-truppen behöver inte dras med kylan så länge till. På lördag reser laget till Algarve i Portugal för en vecka med varmare väder och bättre förutsättningar för träning.

Sandvikens IF kan inte heller träna utomhus i snöovädret. Däremot väljer laget helt att rata inomhusträning i hall med boll. Dels på grund av att det är svårt att få halltider, men också för att det inte ska slita på spelarna. De tänkta utomhusträningarna omvandlas i stället till fyspass.

– Det är ett aktivt val. Det blir slitsamt för spelarna om vi byter underlag. Framför allt på ljumskar och knän. Vi siktar på fyra fotbollspass på konstgräset när det är redo för spel, säger tränaren Stefan Lundin.

Huges damlag kör ett lite annorlunda träningsupplägg. Laget har i stort sett haft träningsuppehåll sedan serien avslutades i oktober och påbörjade sin säsong i går. Tanken är att det längre uppehållet ska göra spelarna mera sugna. Även Huge håller till i Andersberg, varvat med styrkepass och löpning.

– Man saknar vissa ytor i hallen, men samtidigt handlar den här perioden mest om att bygga styrka och kondition. Och det kan vi göra bra i Andersberg, säger tränaren Johan Liljemark.

Valbo är nykomlingar i division 2. De kör precis som de andra Gävlelagen i Andersberg, varvat med pass i klubbens egna gym.

– Det är okej, med det hade varit betydligt bättre med en större hall, säger tränaren Andreas Vestin.

Och även om klubben slipper snön just nu, så finns det farhågor om liknande väder när serien drar i gång i april.

– Jag är mest oroad över att möta Gällivare/Malmberget borta i premiären. Det kan ju se ut så här där uppe i april, säger Andreas Vestin.

Mer läsning

Annons