Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snopen poängförlust

Brynäs var bara en ynka minut från säsongens första seger i det viktiga bottenmötet mot Råsunda hemma på Måsberget i går kväll. Anders Stenbergs 1–0 i 88:e minuten såg ut att ge tre härliga poäng, men snöpligt nog så fixade Råsunda 1–1 (0–0) i 92:a minuten.

Annons

Det var på väg att bli en framgångsrik helg för våra två gästrikelag i division 2. Sandviken tog i lördags sin andra raka vinst och i går var Brynäs en minut från säsongens första seger.

Dock så räckte inte Anders Stenbergs 1–0 i 88:e minuten till seger utan Råsunda kunde kvittera på tilläggstid fram till 1–1 efter en miss i markeringen.

– Vi fick helt enkelt inte bort bollarna tillräckligt långt ifrån vår egen planhalva i slutet. Själva målet är också offside tio gånger av elva, säger en uppenbart besviken Dennis Berglund efter poängtappet.

Råsunda inledde matchen bäst i uppemot 25–30 graders värme på Måsberget, men Brynäs tog över spelet ju längre halvleken led.

Omar Guidji var centimeter från att styra in ett inlägg från Viktor Lundberg halvtimmen in i matchen, en av få chanser i en händelsefattig första halvlek.

– Vi hade lite svårt i vinden i inledningen men kom efterhand in i matchen och sista 25 minuterna är det bara ett lag på planen, säger tränaren Dennis Berglund.

Tio minuter in i andra halvlek skapade Råsunda matchens dittills farligaste chans.

Daniel Lindkvist lyckades slita sig fri och kom ren mot Martin Sundström som dock stod för en fin benparad.

Brynäs tog efter detta åter tag i spelet men precis som i första halvlek så skapades det knappt några chanser värd att nämnas.

Nollan var dock riktigt nära att spricka när Anders Stenberg några minuter från slutet fick ett jätteläge, men alldeles för mycket fot under bollen hindrade honom från att sätta den i ett öppet mål. Det gick dock betydligt bättre några minuter senare när samme spelare fixade 1–0 till Brynäs efter ett kanoninlägg från Zohair Tehini i 88:e minuten.

Brynäs såg nu ut att gå mot en efterlängtad seger när bollen plötsligt nådde en helt omarkerad Pontus Sten i straffområdet som retfullt nickade in kvitteringen bakom en chanslös Sundström i 92:a minuten. Matchen slutade 1–1 och Brynäs tappade två värdefulla poäng mot bottenkonkurrenterna.

– Vi är det bättre laget i 90 minuter och vi fick oss en rejäl käftsmäll när kvitteringen kom. Det har hänt oss förr men man får ingenting gratis, säger Dennis Berglund efter matchen.

Mer läsning

Annons