Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöplig förlust för Strömsberg

Strömsberg gör sin absolut bästa halvlek hemma på Hedens IP. Laget spelar också bra fotboll efter paus. Men Spånga tar tre poäng med sig hem. – Ja, vi ska vara mycket glada åt den här segern. Det var med guds föesyn vi vann, tillstod också Spångas tränare Lars Sandberg.

Annons

Men kan också ge den här förklaringen till att hemmalaget blev utan poäng. Det gäller att sätta målchanserna. Det gjorde verkligen gästerna som var effektiva i det avseendet.

– Visst kanske vi gjorde den bästa halvleken hittills. Men vi måste ju också sätta våra målchanser. Det går ju ut att göra mål, sa hemmatränaren Janne Lindström, som inte var nöjd med det han såg framför motståndarmålet.

Nej, det kanske är det här som skiljer mellan ett Spånga som har rutin från spel i trean och Strömsberg som ju är nykomlingar?

– Ja, vi borde haft en 2-0 ledning efter vår spelmässigt starka första halvlek. Vi hade ju också en boll inne som jag inte förstår hur domaren kunde döma bort, sa Lindström.

Ja, under första halvlek fick vi se en härlig fotboll av hemmalaget. Strömsberg kom i den ena anfallsvågen efter den andra och hade nykomlingarna haft den minsta lycka med sig, så hade det också blivit utdelning. Efter nio minuter satt också en boll inne i nätet bakom Spångamålvakten Daniel Hallberg. Micro Lööf slog en frispark från vänster som gick igenom boxen och in i nätmaskorna.

Men målet dömdes bort och gästerna fick i stället en frispark. Vad domaren såg för ojusthet är oklart.

Björn Berglund från vänster och Jocke Blomqvist från höger tog sig fram och slog det ena inlägget efter det andra. Men med tur och skicklighet kunde Daniel Hallberg freda sin bur. Naturligtvis fattades det lite av den skickliga varan hos hemmaforwards.

– Ja, det var inte vi som var bra. Det var Strömsbergs oskicklighet som räddade oss i första halvlek, tillstod också Lars Sandberg.

Ja, att det stod 0-0 i halvtid är att betrakta som ett mycket märkligt resultat efter den stora dominansen och alla chanser som hemmalaget hade.

Men vad vi tar med oss från den här matchen var den härliga fotboll som Strömsberg visade upp speciellt under första halvlek. Men hemmalaget hade också det mesta bollinnehavet efter paus.

Gästerna som är tabelltvåa visade något bättre takter efter pausvilan. I 52 matchminuten kunde också Marcus Bengtsson sätta 0-1 på en verklig rökare, som satt uppe i hemmamålvakten Tommy Strömbergs högra kryss.

Men, det var ett bra besked från nykomlingarna. Hemmalaget kom igen, trots att baklängesmålet måste ha varit en kalldusch.

– Ja, fotbollsmässigt var det här ett fall framåt. Speciellt det grabbarna visade upp under första halvlek, men Lindström återkom till ineffektiviteten framför motståndarmålet.

Efter dryga halvtimmen av andra halvlek kom också 0-2. Det var även nu Marcus Bengtsson som kunde sätta bollen i nät.

Snacka om att vara effektiva. Men en skillnad på lagen var, att Spånga oftare slog på skott från distans.

I matchslutet hade dock Jocke Blomqvist ett farligt skott från höger som målvakten räddade till hörna.

Ett par farliga frisparkar och en nick i ribban av Markus Norberg visade att Strömsberg mycket väl höll distansen ut.

Men återigen - det måste bli effektivare takter framför motståndarmålet.

Med undantag av "måltorkan" stort beröm till hela Strömsbergslaget, där också högerbacken Rickard Ek gjorde en överraskande stark insats.

Mer läsning

Annons