Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spännande avslutning i damernas DM

Onsdagens matcher gav mersmak till helgens gruppspelsavslutning. I grupp 1 har Stensätra greppet men Skutskär har något på gång i år och med en match mindre spelad och ett möte med Stensätra på söndag så vill man nog förändra tabellen.
I grupp 2 återstår en match och där har Sandvikens IF greppet men Brynäs kan gå förbi om man gör många mål på NorrHam på söndag. Den tredje gruppen är inte heller avgjord även om det ser bra ut för Gefle IF:s damer. Här måste Hille göra 4–0 på tuffa Valbo för att gå förbi.

Annons

Gefle IF–Hille IF 2–2 (0–2)

Målen, GIF: Lina Bälin, Kajsa Erihn. Hille: Fredrika Rasmusson, Hanna Bäck.

Hille tog en tidig ledning på hörna och hade flera fina lägen. Tvåan kom efter en knapp halvtimme på en fin djupledspassning. GIF spelade upp sig ordentligt efter paus och skapade många fina chanser. Man fick dock inte ål på gästerna förrän efter 60 min och med kvarten kvar kom också kvitteringen. En bra kämpamatch där det fanns många målchanser som borde ha resulterat i några mål till. Extra plus till hemmalagets två mittfältare, Clara Engström och Wilma Ullström, som jobbade oerhört hela matchen. I Hille ger vi extra plus till systrarna Tilda och Wilma Sjöberg.

Stensätra IF–IK Sätra 4–1 (1–0)

Målen, Stensätra: Janina Mähler, Miriam Shipley, Caroline Olsson, Hanna Lindberg. IK Sätra: Elnaz Morani.

Stensätra hade mycket boll i den här matchen och skapade gott om chanser och kanske borde siffrorna ha varit något större. Sätra var inte alls ofarliga och testade hemmalagets mittlås med flera långa djupledsbollar men man löste det oftast på ett lugnt och stabilt sätt i hemmalaget. 1–0 efter dryga kvarten blev till 2–0 direkt efter paus och sedan kunde inte gästerna komma tillbaka. En rättvis seger där hemmalagets Ida Westerholm och Emma Bergström ska ha extra plus.

Hofors AIF–Skutskärs IF FK 0–5 (0–2)

Målen, Skutskär: Mikaela Parner 3, Amanda Söderhäll.

Efter en jämn inledande kvart av matchen kunde Skutskär ta över spelet. Gästerna hade mycket boll skapade en hel del. Ledningsmålet kom på en straffretur och 2–0 med 10 kvar av första. I andra fick Skutskär övertaget och hemmalaget orkade inte stå emot. Tre snabba blev 0–5 första tjugo för ett intressant Skutskär som siktar på att gå upp i tvåan i år. Detta var lagets andra match för säsongen.

NorrHam–Sandvikens IF 1–6 (1–2)

Målen, NorrHam: Moa Murén. SIF: Jenny Stadin 4, Elin Nord 2.

Hemmalaget tog ledningen men SIF replikerade direkt och både kvitterade och satte ledningsmålet till 1–2. Tre mål på lika många minuter och sedan fick gästerna lite självförtroende. I andra tog SIF över matchen rent spelmässigt även om NorrHam hade några vassa chanser. Imponerande att se inställningen hos gästerna som krigade hela matchen trots stort mål övertag. Kanske blev det något mål för mycket sett till chanserna men en riktigt bra fotbollsmatch.

Michael Hallner

Mer läsning

Annons