Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelarnas missnöje fick Wall att sluta

Flera spelare i Sandvikens IF var missnöjda med John Wall.
Nu hoppar han självmant av som tränare.
– Det känns jobbigt, jag gillar John mycket, säger SIF-mittfältaren Filip Johannesson.

Annons

Direkt efter 3–0-segern mot Skiljebo hemma i söndags lämnade John Wall beskedet – han hoppar av som tränare, eller tar en time out som han själv uttrycker det.

Han gör det på grund av den tunga säsongsinledningen.

Och kanske för att missnöjet från spelarleden växt sig för starkt.

Wall fick exempelvis inget gehör från truppen när han stängde av Johan Östlund från förra veckans träningar efter två gula kort i förlustmatchen mot Älgarna.

– Vi hade ett spelarmöte där vi stod bakom Johan. Vi tyckte det var fel helt enkelt och det nämnde vi för John. Kanske insåg han det själv också, säger en spelare i SIF.

Samma spelare berättar att John Wall besitter stora kunskaper, men kanske inte har förmått att förmedla dessa till truppen.

– Han kan mycket, kanske lite för mycket. Det blir lite krångligt ibland. Jag tror inte att alla förstod det spelsystem vi hade i början, många greppade inte vad de skulle göra på planen.

– Det har inte klaffat till hundra procent mellan honom och spelarna. Det är en ung tränare, han kanske behöver mer erfarenhet. Sedan gjorde väl inte starten att det blev bättre direkt.

På frågan om Walls avgång var hans eget beslut säger en annan spelare i SIF så här:

– Både ja och nej. Vi tog upp saker som vi tyckte var fel och John kanske tyckte att det var jobbigt att vi inte tyckte lika.

Det finns dock spelare i SIF som tog Walls beslut hårt. En av dessa är Filip Johannesson, högermittfältaren som med sina två mål blev stor hjälte i den efterlängtade segermatchen i förrgår.

– Det känns jobbigt. Jag gillar John mycket, han har haft bra förtroende för mig och har stöttat mig mycket, säger Johannesson.

– Det beror på hur alla tar det, om man tycker att det är bra att han hoppar av eller inte. Fast, nä, jag tror inte att det ska påverka negativt, vi är fortfarande ett bra lag.

Anfallaren Christian Gauffin är inne på samma spår – och påminner om fjolåret när Jimmy Haaranen lämnade över till Wall mitt under säsongen.

– De flesta av oss var med då, så vi har erfarenhet av att byta tränare. Det gick bra då, det blev inget kaos. Vi har ett så pass bra lag, säger Gauffin.

Mer läsning

Annons