Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsberg i nytt länsderby

Nykomlingarna Strömsberg gjorde en strong insats i förra omgången av svealandstrean och kryssade mot serieledarna GUSK. Det var också en skickligt taktisk insats, där Strömsberg, speciellt i första halvlek, tog loven av hemmalagets forwards.

Annons

Nu står en nytt länsderby på progammet för nordupplänningarna. Norrtälje, som i förra omgången kryssade mot Värtan, gästar Hedens IP i Strömsberg på Nationaldagen. Ett mycket intressant möte som förhoppningsvis ska locka minst 300 åskådare till Hedens IP.

I kraft av hemmaplan så kan Strömsberg kanske ha chans att åter plocka poäng. Hemmagrabbarna har ju också imponerat i de flesta av de hittills spelade sju omgångarna.

Fyra kryss, två vinster och bara en enda förlust hittills talar sitt tydliga språk. Strömsberg har alla förutsättningar att bli ett etablerat lag i trean.

– I den här serien gäller det att vara på tå i alla matcher om det ska kunna bli poäng, säger Strömsbergs chefstränare Janne Lindström.

Kommer ni att spela med samma taktik som senast mot Gamla Uppsala?

– Ja, vi kommer naturligtvis att spela för att täta till bakåt redan från start. Men jag hoppas också att vi kan bli mer offensiva mot Norrtälje.

– Målsättningen är också att ha mer bollinnehav här på hemmaplan och på så sätt slippa jaga så mycket, säger Lindström.

– Men det kommer säkert att bli jättetufft, samtidigt är det ju roliga matcher i den här serien. Vi har ju också märkt att det är svårt att slå oss trots att vi är nykomlingar, säger Janne Lindström, som går till fredagsmatchen med stor optimism.

I Norrtälje, som med ett poäng mindre än Strömsberg ligger på åttonde plats i tabellen, har man lite problem inför matchen.

– Ja, vi har två försvarare avstängda och båda mittbackarna har varit krassliga i veckan, säger Norrtäljes Peter Johansson, som faktiskt är inne på sin sjunde säsong (!) som tränare för klubben.

– Nu hoppas jag ändå att våra mittbackar repar sig och kan spela mot Strömsberg, annars har vi en stor trupp och det här ska vi klara upp ändå.

Framåt har Norrtälje två riktigt vassa lirare som hemmaförsvaret verkligen får se upp med. Både Tobbe Lindström och Tobbe Wallmo är grabbar som vet var motståndarmålet är beläget.

– Jag tror det blir en bra match. Strömsberg har ju en fin plan att lira på och sedan kan man väl hoppas på att det blir bra med publik, säger Peter Johansson.

Redan i kväll spelar Norra femmans ledarlag Månkarbo hemma i Tallparken mot Vattholma och bör väl få tre nya poäng. I sexan har nykomlingarna TÖFF en svår uppgift när topplaget Runhällen kommer på besök.

Mer läsning

Annons