Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsberg mycket nära seriesegern

– Jag var aldrig orolig. Vi fick ju också ett betydelsefullt mål redan efter fem minuter. Assyriska hade en bra period i början av andra halvlek, men ju längre matchen led så var vi det bättre lag.
Ja, visst kunde Janne Lindström vara mycket nöjd efter segern mot tabelltvåan med klara 2–0. Nu är det ju mycket, mycket nära att Strömsberg kan börja tänka på spel i tvåan nästa säsong.

Annons

Nordupplänningarna, som varit den här säsongens stora överraskning, leder nu med fyra omgångar kvar att spela i svealandstrean. Med hela elva poäng!

Strömsbergs insats är mycket imponerande. Laget har inte tagit stryk sedan den 2 maj. Och visst ska vi ställa in oss på att få se spel i tvåan nästa säsong.

Det här vill dock ingen i Strömsberg ställa upp på.

– Visst ser det bra ut, men jag har varit med förr och vet att man inte ska ta ut något i förskott, sa exempelvis Thomas Hedlund, som för övrig nickade in 1–0-målet i matchöppningen.

– Det målet betydde mycket.Och att det kom så tidigt i matchen, menade Hedlund.

– Strömsberg hade marginalerna på sin sida i dag och deras tidiga 1-0 mål betydde mycket för matchutgången, menade gästernas tränare Roland Andersson.

Målet kom efter en vänsterhörna och Hedlund lyfte sedan själv upp bollen i "nickläge", innan han placerade bollen in i nätmaskorna invid den högra målstolpen.

– Ja, jag är beredd att fortsätta. Men som sagt vi behöver en poäng till innan det är klart för spel i tvåan, påpekade Hedlund.

Det blev inte fler än Hedlunds mål under första halvlek. Men det var Strömsberg som hade de flesta målchanserna.

– Ja, Assyriska hade väl bara en enda målchans under första halvlek, menade Janne Lindström.

Nej, trots att gästerna trillade boll och stundtals hade ett stort bollinnehav, så fick Assyriska inte till mycket när det gällde rena målchanser. Ett farligt skott efter knappa 20 minuter, som hemmamålvakten Tommy Strömberg fick rädda nere vi den vänstra stolproten, var det enda.

Strömsberg däremot hade flera farligheter. Bland annat hade Micro Lööf en riktig rökare på en frispark efter en halvtima, som gästernas målvakt med möda lyckades tippa över ribban.

Redan här fick vi se matchens verkliga toppar. Det var just Micro Lööf och Danne Käll som hela tiden jobbade kopiöst och rev sönder gästenas försök att bygga upp anfall från mittplan.

Från första halvlek noterade vi också att hemmalaget berövades en straff, när Micro helt sonika fälldes när han var på väg igenom gästernas försvar.

Under den första kvarten av andra halvlek så satte Assyrisk upp tempot och hade ett par, tre farligheter framför hemmamålet.

Men när Pontus Parling drygt 20 minuter in i halvleken kom helt ren med gästenas målvakt och placerade bollen invid målvaktens vänstra stolpe, så var matchen i praktiken körd för Assyriska.

Gästerna började hänga med huvudena och Strömsberg tog över allt. Pontus Parling hade också en tredje boll inne i gästernas bur. Men målet blev bortdömt på grund av offside.

Björn Berglund hade hade också ett friläge i slutminuterna, men en back hann emellan och 2-0 stod sig till slutsignalen.

I ett än en gång stabilt Strömsberg sätter vi extra plus för redan nämnda Danne Käll och Micro Lööf.

Strömsberg möter i nästa omgång Norrtälje hemma på Heden. Tar laget en pinne där, så är det klart för spel i tvåan nästa säsong.

STRÖMSBERG–ASSYRISKA 2–0 (1–0)

1–0 Thomas Hedlund (5), 2–0 Pontus Parling (68).

Domare: Håkan Thunman, Gävle.

Publik: 350.

Strömsbergs tre stjärnor

3: Micro Lööf, f

2: Danne Käll, f

1: Thomas Hedlund, b

Mer läsning

Annons