Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsberg ska upprepa förra säsongens fina insats

Strömsberg gjorde förra säsongen en efterlängtad nystart i fotbollstrean. Nykomlingarna gjorde en bra säsong och skötte sig med den äran. Nu återstår att se om den här säsongen blir lika lyckad.
Naturligtvis siktar tränarduon bröderna Janne och Jonas Lindström på, att laget ska kunna göra en minst lika bra insats som förra året. Strömsberg blev då tabellsexa med mersmak.

Annons

– Ja, det har ju med ett par undantag gått riktigt bra i de tiotalet träningsmatcher som vi hunnit med, säger chefstränare Janne.

– Tyvärr har vi en jobbspost i den skada som Pontus Parling ådrog sig i matchen mot Brynäs, säger Lindström.

Strömsberg har annars i stort hela truppen från den lyckade premiärsäsongen i trean intakt. Ett stort plus är också att spelmotorn Simon Grudeus har kommit åter till truppen efter studier på annan ort.

A-laget gjorde ju många fina insatser i Stockholmstrean förra säsongen. Från sidan sett så var det också en överraskande bra insats i den högre divisionen.

Det man tog med sig från seriespelet i den tuffa Stockholmsgruppen har man också visat upp i en rad träningsmatcher under våren.

Redan inomhus i Sandviken och Tidningscupen tog Strömsberg flera skalper mot namnkunniga motståndare. I träningsmatcherna utomhus har det blivit flera segrar mot lag från trean. Men laget har också visat härliga takter mot lag från tvåan. Bland annat har Strömsberg slagit Västerås och spelat jämt med GUSK.

Lag från trean som fått känna på Strömsbergs styrka är Järbo, Brynäs, SAIK och Bälinge, som alla besegrades under försäsongen.

Pontus Parlings skada från matchen mot Brynäs visade sig tyvärr vara ett brott på båtbenet i ena handen. Maximal otur för den talangfulle forwarden, som inför förra säsongen jobbade för att komma tillbaka från en korsbandsskada.

– Pontus var i fint slag när nu det här hände. Ett första bud var att han skulle bli borta hela tolv veckor. Men vi får hoppas att Pontus kan komma tillbaka tidigare, säger Janne Lindström.

Långtidskadad är ju också arbetsmyran på mittfältet Johannes Sundbom. Men i övrigt ska Strömsberg kunna komma till seriepremiären hemma mot Rotebro med en stark uppställning.

Inför lördagspremiären hemma på Hedens IP har Strömsberg en 19 mannatrupp där det stora flertalet alltså nu har en säsongs välbehövligt rutin från spel i trean.

Vilken är er målsättning inför den här säsongen och hur mycket betyder rutinen från förra årets spel i den tuffa Stockholmsgruppen.

– Målsättningen är klar. Vi har siktet inställt på att göra en minst lika bra insats som förra året i trean. Vi blev ju tabellsexa då och det var vi nöjda med, säger Janne Lindström.

– Självklart har rutinen från förra säsongen stor betydelse när vi nu startar upp årets seriespel. Speciellt var förra säsongens erfarenhet till stor nytta för våra unga lirare, som exempelvis Marcus Sundbaum och Robin Andersson med flera.

– Sedan hoppas jag också att vi ska förbättra våra hemmaresultat. Vi tog ju mer poäng på bortaplan förra året. Vi var nog lite för naiva inför förra säsongens hemmamatcher, säger Janne Lindström.

Det var tack vare en härlig lagmoral som det gick så bra förra säsongen. Allt talar väl för att det också den här säsongen blir lagets totala insatser som blir Strömsbergs styrka.

Optimismen bland spelarna är heller inte att ta miste på inför hemmapremiären.

Mer läsning

Annons