Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsberg upp i topp utan att spela

Utan att direkt anstränga sig så tronar Strömsberg ensam i tabelltoppen för norra svealandstrean.
Seriekonkurrenten Järfälla mister nämligen tre poäng när laget använde sig av en avstängd spelare.

Annons

Efter den avslutande vårmatchen borta mot Järfälla 25 juni, så toppade Strömsberg på samma poäng som just Järfälla, men med bättre målskillnad. Men eftersom Järfälla i matchomgången före mot Bollstanäs använt sig av en avstängd spelare så mister laget segern 3–1-segern. I stället går tre poäng till nästjumbom Bollstanäs, som enligt reglerna ”vinner” den matchen med 3–0.

Den aktuelle spelaren i Järfälla blev utvisad i deras match mot Rotebro. Han dömdes till fyra matchers avstängning först mellan 21-25 juni och sedan från den 25 juni till den första augusti. Eftersom Järfälla mötte Bollstanäs den 21 juni och då använde sig av den avstängde spelaren, så lämnade också Bollstanäs in en protest till Svenska Fotbollsförbundet. Förbundets disciplinnämnd har nu behandlat protesten och bestraffat Järfälla.

– Det är ytterst sällan att vi behöver bestraffa klubbar på den här nivån. Men här har det tydligen blivit något missförstånd inom Järfälla. Det absolut bästa är naturligtvis om lagen gör upp om poängen ute på plan, säger Björn Eriksson i Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd.

– Vi är mycket bedrövade efter det som hänt. Spelaren som det handlar om fick rätt kort direkt och fick lämna planen i vår match mot Rotebro, säger Olle Olsson fotbollsordförande i Järfälla.

– Det här är ju en internmiss av vår klubb. Beskedet om avstängningen hamnade på vårt kansli men kom inte vidare, suckar Olsson.

– Ja, det är ju bara att tacka och ta emot. Men jag lider också med Järfälla. Det här ändrar ju också tabellen inte bara i toppen utan också i botten, säger Strömsbergs chefstränare Janne Lindström efter förbundets fällande dom mot Järfälla.

– Visst är det självklart bättre att matcher avgörs ute på plan. Men rätt ska var rätt, påpekar Bollstanäs fotbollsbas Sten Törnsten och tillägger:

– Nu är vi ju i alla fall på rätt sida om strecket.

När seriespelet fortsätter efter sommaruppehållet den 25 juli, så blir det ett ruturmöte mellan Strömsberg och Järfälla.

Mer läsning

Annons