Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsbro steget före GIF i damtrean

Spel mot ett mål i 90 minuter – två fullträffar.
Det räckte för Strömsbro mot Gefle IF.
– Vi var närmare 5–0 än dom 2–1, säger Frida Lindberg som gjorde 1–0-målet.

Annons

Strömsbro behövde verkligen inte be om ursäkt för segern.

Gefle IF hade inte mycket att säga till om – även om det inte blev mer än 2–0.

– Vi hade övertaget hela matchen. De var inte på vår planhalva särskilt mycket, säger högeryttermittfältaren Frida Lindberg efteråt.

Det var så sant som det var sagt.

Vid 1–0-målet i den 42:a minuten kämpade Frida in bollen efter att Anna Huhta varit framme i straffområdet och stört målvakten Johanna Schagerström. Situationen uppstod efter en frispark och målet var frukten av en envis hemmaoffensiv.

Utdelningen dröjde även i den andra halvleken. Frida Lindberg träffade bland annat ribban vid två tillfällen, innan anfallaren Anna Persson kunde fastställa slutresultatet till 2–0 i den 89:e minuten.

– Det var ett kämpamål. Äntligen, kände jag. Jag har varit i sjuk i två veckor, så det tog ett tag innan jag kom igång ordentligt, säger Anna.

GIF hade några enstaka anfallsattacker, men några heta målchanser skapades inte. Därför blev det förlust med samma siffror som laget besegrade Högbo AIK med i premiären.

Strömsbro är inne på vinnarspåret efter den oavgjorda premiären mot IK Huge 2.

– Det känns skönt. Vi borde ha haft en seger i premiären också, i dag ville vi visa att vi var det bästa laget. Vi har nu svarat för två välspelade matcher. I dag var det stabilt, framför allt i backlinjen, säger Anna Persson.

Att hemmasegern på Testebovallen var odiskutabel höll även Gefle IF:s tränare Örjan Persson med om.

– De var bättre organiserade än oss och vi fick försvara oss mycket. Det gjorde vi bra och de hade inte så många avslut innanför straffområdet. Tyvärr fick de ett skitmål på en fast situation som förstörde matchen för oss. Men skillnaden var att de orkade sätta press på oss hela vägen, säger Örjan.

Mer läsning

Annons