Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundhages besök inspirerade

/
  • Pia Sundhage talade inför en entusiastisk publik –  och avslutade sedan med skönsång.

Damlandslagets förbundskapten Pia Sundhage hann med en hel del när hon besökte Gästrikland.
Först två föreläsningar och sedan invigningen av Göransson cup i Sandviken.
– Det var härligt att hamna bland en massa fotbollsspelare, säger hon.

Annons

Drygt 500 besökare sökte sig till Pia Sundhages föreläsningar i Gävle. Efter att ha talat om ledarskap blev det sedan en föreläsning som enbart handlade om fotboll. Publiken dominerades av unga kvinnor som tog del av tips och inspiration.

– Tjejerna såg till att det blev bra när dom kom fram och ställde frågor, säger Pia Sundhage.

Frågorna handlade alltifrån om hur man ska tänka som målvakt till när Pia Sundhage blir nervös, och hur hon hanterar det.

Förbundskaptenen ägnade också stor vikt vid att prata om vilka förväntningar damfotbollsspelare ska ha på sig själva och på sina föreningar.

– Vad är det vi tjejer vill ha? Vad kan vi göra och vad kan vi inte göra. Det finns ingen anledning att tjejer ska ha sämre teknik än killar.

I rollen som förbundskapten för damlandslaget ingår besök i landets olika distrikt.

Det känns som att du tycker att det är kul.

– Ja, och viktigt. Man får sån respons, det är roligt. Det käns bra att kunna göra något i blågult. Jag vill vara en bra representant för damfotbollen.

Pia Sundhage avslutade föreläsningen med att sjunga några rader av Bob Dylans The times they are a-changin' för publiken innan hon fortsatte till Sandviken för invigningen av Göransson cup.

– En stor och gammal turnering. Jag ska stå med min nya landslagströja och visa upp den. Det blir roligt, en massa fotbollsspelare där också.

Mer läsning

Annons