Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenska profiler tror på seger

Finansminister Anders Borg, som under sin tid på Riksbanken tog hem den interna prognostävlingen under fotbolls-VM 2002, tror på svensk seger i EM-premiären.
Han är inte ensam.
Så här tippar några av Sveriges största profiler att det går i EM-premiären mot Grekland.

Annons


– Det blir en hedersstund för fotbollsälskare. Vi kommer att göra som vi alltid gör – fem minuter före avspark betraktar vi oss som bäst i hela världen. Om det sedan håller fullt ut i 90 minuter, ja, det har vi lärt av erfarenheten att det kan bli lite olika.

 


– 1–2. Jag brukar vara optimist, men jag tror att de åker på stryk. Grekland är ju regerande mästare. Men jag kan ingenting om fotboll och gissar bara, så jag hoppas så klart att Sverige vinner.

 


– Jag tror att det kommer att gå bra för Sverige. I matchen mot Grekland blir det 2–1.
Magnus Forssblad, landslagsläkare:
– Sverige vinner med 2–0. Zlatan Ibrahimovic avgör.

 


– Sverige kommer att vinna med 2–0. Zlatan Ibrahimovic gör 1–0 och Henke Larsson 2–0.

 


– Det är ingen jättelätt premiärmatch, Grekland är duktiga. Ibland är det dessutom lättare att möta ett riktigt bra lag direkt för att komma in i tempot. Men jag hoppas på vinst. Det kan kanske bli 1–0 och ”Henke” Larsson som gör målet.

 


– Sverige förlorar med 0–2. Genrepet mot Ukraina visade inte på något annat. Jag tror att Soppero skulle ha en chans mot landslaget.

 


– Sverige vinner med 1–0.

 


– Det är kanske skillnad på vad jag tror och vad jag hoppas på. Jag hoppas att vi vinner med 2–1. Men oddsen är väl inte riktigt till Sveriges fördel.

 


– Jag tror att Sverige vinner med 2–1 och att det blir Zlatan och ”Henke” som gör målen.

 


– Vi vinner med 2–0.

 


– Det slutar 1–1. Om det är någon match som brukar sluta oavgjord så är det öppningsmatchen. Grekland är regerande mästare, Sverige slår ur underläge vilket vi är bra på. Så egentligen skulle jag tippat vinst men jag nöjer mig med oavgjort.

 


– Jag är litet orolig för den där matchen. Om vi förlorar så går vi inte vidare till slutspelet. Men jag tror på 1–1.

 


– Jag tror att Sverige kommer vinna med 2–1 på ett extremt krampaktigt sätt. Matchen kommer vara tät, jobbig och frustrerande. Kim Källström avgör med ett lågt långskott från höger i 81:a minuten. Det målet förlöser sen Sveriges spel i kommande matcher.

 


– Jag får nog vara lite diplomatisk eftersom jag bott i Grekland i många år. Det blir 0–0, tråkigt nog. Jag tror att spelet kommer att bli väldigt tillknäppt.

 


– Svår match, men jag tror att vi vinner – och jag hoppas att vi vinner så vi slipper att ha pressen på oss mot Spanien. Vi måste vara avslappnade mot Spanien för att kunna leverera mot dem.

 


– Jag säger 2–0. Vi släpper givetvis inte in något mål. Zlatan gör mål och Henke gör mål, så det är ju perfekt.

 


– Sverige–Grekland 1–0. Vem som gör målet? Jag antar att jag borde säga Zlatan eller något liknande men jag avstår. Jag har inte den expertisen som krävs för att svara på frågan.

 


– Det har varit måltorka på slutet, men jag måste hoppas på att de vinner med 2–1 även om jag kanske inte vågar tro på det. Både ”Henke” och Zlatan brukar hålla sig framme så det blir väl de som gör mål igen.

Mer läsning

Annons