Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige starkast på Stålringen

/
  • En av Sveriges målskyttar i regnet på Stålringen i Hofors.

Cirka 500 personer hade letat sig till 50-års jubilerande Stålringens IP för att se Sverige möta Norge i den tre-nationsturnering som ingår i uppladdningen inför stundande EM-kval. Sverige vann matchen med 2–1.

Annons

Trots att regnet vräkt ner så var det helt ok förutsättningar på Stålringen och spelarna fick i alla fall chansen att spela bra fotboll. Och det var högt tempo direkt från början där Norge skapade första målmöjligheten efter slarv i det svenska försvaret. Men bollen räddades undan strax innan mållinjen.

Det första målet kom så i den 28:e matchminuten då Filip Sachpekidis avancerade framåt och några meter innan straffområdet droga han till med en perfekt vrist träff upp i målvaktens högra kryss. Ett klassmål som drog ner applåder från publiken.

Bara fem minuter senare var det dags igen och den här gången var det lite mer tur inblandat när Gustaf Nilsson lyckades tråckla med sig bollen i straffområdet och kunde sätta bollen i nät. Gustaf som verkar trivas i Hofors då han i förra årets landskamp gjorde två mål.

I andra halvlek så jagade Norge en reducering och den kom med tjugo minuter kvar. Mathias Rasmussen fick på en fin volleyträff och skapade spänning in till slutet. Men Sverige kunde hålla undan.

Ordförande Timo Viiperi i Hofors AIF var mycket nöjd med att klubben fått förtroendet att vara värd för en landskamp för andra året i rad.

– Det är såklart en stor ära att få den här typen av matcher här i illa Hofors. Kul för våra ungdomar att få chansen att se dessa duktiga spelare. Vi gör gärna detta till en tradition, avslutar han.

Mer läsning

Annons