Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tappert kämpande SAIK var nära skräll

Bortamatchen mot Täby var på förhand en av de tuffaste i serien. SAIK gör en heroisk insats och fixar en poäng då man spelar 1–1 (0–1).
Faktum är att tippade topplaget Täby kvitterade först i den 86:e matchminuten, och det på en straff.

Annons

– Som matchen utvecklade sig så är vi mycket nöjda med en poäng, säger tränare Johan Forsström efter matchen.

SAIK behöver dock inte be om ursäkt för sin poäng i den här matchen. Man har många vassa lägen i den första halvleken och bl.a. har man två skott i ribban. Ett av dem resulterar i ledningsmålet. Ett volleyskott av Robert Ljunggren tar i ribban och studsar ner på mållinjen. Påpassligt framme är då Daniel Vestlund och nickar i ledningsbollen.

– Vi gör en väldigt bra första halvlek där vi inte släpper till speciellt mycket och vi ställer om snabbt, säger Johan, som dock fick se sitt lag tappa lite i den andra halvleken.

Detta berodde på att Täby fick i gång sitt passningsspel och man fick press på SAIK, som dock stod emot väldigt bra och nästan kunde fixa tre poäng. Men pressen blev för stor och med knappa fem minuter kvar av matchen fälldes en Täbyspelare i straffområdet och man fick straff.

– Inget att säga om säger Johan som menade att straffen var odiskutabel. Klart man önskar att vi hade kunna stått emot fem minuter till och tagit 3 poäng men nu blev det inte så och jag är ändå jättenöjd med grabbarna som gör en kanonmatch säger han.

– Då måste jag säga att Täby var mycket bättre och hade vi gjort en sån här bra match förra helgen, hade vi nog klarat av Norrtälje. Men det är som jag har sagt tidigare, en tuff serie där det lag som gör minst misstag vinner matcherna. Nu känner vi att vi är med och det känns bra avslutar en nöjd Forsström.

0–1 (41) Daniel Vestlund, 1–1 (86) Kenneth Italiener.

Mats Sjödin och Peter Broman

Mattias Håmås, Mats Sjödin, Peter Broman.

Mer läsning

Annons