Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tar Mikaela hand om ”Guldskon”?

Mikaela Andersson, 24, är inte bara IK Huges bästa målskytt den här säsongen. Med två omgångar kvar att spela är hon på väg att bli hela Sveriges skyttedrottning. – Det vore roligt att vinna ”Guldskon”, men det är inget jag tänker på direkt, säger ”Mickan” som själv petade in segermålet när Huge besegrade Östersund med 1–0.

Annons

IK Huge är nykomlingen som överraskat rejält i årets division 2 södra Norrland. Gårdagens knappa 1–0-seger mot Östersund innebär att laget är tvåa i serien, dock utan chans att nå upp till redan klara seriesegrarna Team Hudik.

Men det är inte bara l-a-g-e-t Huge som övertygat i år. Anfallaren Mikaela Andersson, som tidigare spelat i Skutskär och division 3 som högst, har öst in mål under sin debutsäsong i tvåan.

Med gårdagens mål inräknat, hon tog vara på en målvaktsretur och petade in segermålet strax efter paus, har hon gjort 22 mål på sexton spelade matcher. Det betyder att hon tillhör skytteligatoppen sett över hela Sverige. Bara seriekollegan Linda Sjödin i Remsle, 24 mål, samt Therese Kapstad, 23 mål, i Umeåklubben Mariehem har gjort fler mål i de så kallade förbundsserierna – från allsvenskan ned till division 2.

”Mickan” Andersson har alltså chansen att bli Sveriges vassaste målskytt och ta hem förbundets pris ”Guldskon”, men det är inget hon tänker på alltför mycket.

– Det vore kul att vinna guldskon, vi får se hur det blir. Men det är klart det är roligt att göra mål och det har gått bra den här säsongen, säger ”Mickan”.

• Vad är hemligheten då. Hur kan du göra så många mål?

– Hehe! Jag vet inte. Jag har bra lagkamrater och får tacka dom, svarar ”Mickan” ödmjukt.

Som bäst har hon svarat för fem mål i en och samma match den här säsongen, mot Härnösand i förra omgången, och hela säsongen har ”Mickan” alltså fört en strid mot Linda Sjödin i skytteligan i södra Norrlandstvåan. På lördag möts Remsle och Huge uppe i Sollefteå och då kanske någon av skyttedrottningarna rycker undan i måltoppen.

Vem som går segrande ur den striden återstår att se. Men lita på att Mikaela Andersson inte kommer ge sig frivilligt i alla fall.

Mer läsning

Annons