Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidig knock knockade inte GIF

GIF U21 knockade Åtvidaberg i B-slutspelet – men fick ytterbacken Ignatius Adukor knockad.
– Det kan vara en hjärnskakning, säger tränaren Thomas Andersson.

Annons

GIF hade bra fart under i stort sett hela matchen mot Åtvidaberg, den näst sista för säsongen.

I början sån fart att ytterbacken Adukor och mittbacken Anders Wikström sprang ihop och Adukor tvingades bryta efter bara tio minuter.

– Han blev lite yr i huvudet och kunde inte fortsätta. Vi får se hur det utvecklar sig, men det kan vara en hjärnskakning, säger Thomas Andersson.

Tidigt byte för GIF alltså, men det hindrade inte en gynnsam matchutveckling. Särskilt sista kvarten i första halvlek var stark, den inleddes också med att Dardan Mustafa gjorde 1–0 och sedan borde fler mål kommit sett till lägena.

2–0 kom i stället i 67:e minuten då Jacob Ericsson gjorde sitt första mål i GIF-tröjan efter en bra löpning in i straffområdet och avslutning på Rasmus Erikssons inspel.

GIF hade jätteläge till 3–0 innan Åtvidaberg reducerade med fem minuter kvar. Tshutshu Tshakasua stängde dock matchen i sista minuten.

– Vi hade mycket spring i benen och även om det egentligen inte gäller något särskilt i det här B-slutspelet är det viktigt att vi får de här matcherna och spelar "säsongen ut" så att säga, menar Thomas Andersson.

Nu återstår Örebro borta innan säsongen stängs.

Mer läsning

Annons