Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp skrällde mot Huge

Serieledande Huge var stora favoriter inför mötet med Tierp i damtvåan.
Nu blev det mycket överraskande hemmaseger med 2–1 sedan 17-åriga inhopparen Josefina Pettersson forcerat in bollen med en knapp kvart kvar att spela.
– Det här var jättekul och mitt första mål i damtvåan, jublande Josefine efter den överraskande segermatchen.

Annons

– Det här var verkligen roligt och visst var det en skräll. Hela truppen ska ha ett stort plus för den här insatsen, sa en mycket nöjd Ola Melin chefstränare för Tierp.

Mindre nöjd var av naturliga skäl Huges tränare Leif Ek.

– Vi gör en dålig match. Men vi skulle också haft 2–0 i första halvlek, sa Ek, som inte alls hade samma uppfattning i det momentet som domarteamet.

– Men vi gör en dålig match och domaren gör ett fel, skyndade sig Ek att tillägga.

Nu var det väl också så, att Tierp bjöd på oväntat hårt motstånd och det var kanske största orsaken till att favoriterna inte kom loss i matchen.

– Vi var väl faktiskt närmare 3–1 än att Huge skulle kunna kvittera, menade också Ola Melin, som ansåg att Tierp vann helt rättvist.

Vi som såg Tierp bli mer eller mindre utspelat av Valbo för ett par veckor sedan, befarade något liknande efter matchupptakten. Redan efter tre minuter satt den första bollen i hemmaburen.

Men den här gången fanns det annan tåga i hemmatjejerna. Efter tio minuters spel kom Tierp igång rejält. Tjejerna tog för sig rejält och förvånade kanske sina gäster med att även vinna närkamper.

Innan 40 minuter var spelade så kunde också Jessica Karlsson kvittera.

– Jag blev lite nervös när jag fick uppdraget att slå straffen. Det här var ju första matchen i A-laget den här säsongen. Men jag bestämde mig för att placera straffen i det högra hörnet och det gick bra, sa en nöjd Jessica.

Nu kanske Huge skulle komma igen efter pausvilan? Visst hade gästerna ett par framstötar och en boll som via Emelie Almesjö träffade ribban.

Men hemmatjejerna hade ändå upptäckt att det gick att tala med serieledarna och på mittfältet såg Sofie Holmstedt och Jessica Karlsson till att Huge inte kunde dominera.

Nu hade Tierp också bra kontroll på Huges spetsar Mikaela Andersson och Lovisa Hübinette. Det var faktiskt så att ju längre matchen led så var det Tierp som hade de hetaste chanserna.

Så kom då segermålet. Med knappa kvarten kvar att spela hade först Malin Hägglund ett friläge, som dock inte resulterade. Strax efter så kunde i stället Malin med ett vänsterinlägg servera Josefine Pettersson målpasset.

Josefine forcerade in bollen med bröstet.

0–1 (3) Mikaela Andersson, 1–1 (37) Jessica Karlsson, straff, 2–1 (76) Josefine Pettersson.

Tierps tre stjärnor

Amera Becirovic, mb3

Frida Melin, mf2

Malin Hägglund, fw1

Huges tre stjärnor

Anna Söderhäll-Ek, mv3

Mikaela Andersson, fw2

Tore Wallén, mf1

Mer läsning

Annons