Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp tappade spelet efter paus

Nykomlingen Tierp inledde mycket starkt och dominerade större delen av fösta halvlek. Ledningen med 1–0 var helt i sin ordning. Men efter paus tappade hemmalaget till 1–4 hemma mot Gustavs.

Annons

– Jag vet inte riktigt vad det berodde på, men det verkade som om våra tjejer blev mentalt trötta, sa hemmatränaren Ola Melin.

Nu är också dalalaget Gustavs serieledare. Men förra helgen skrällde ju Tierp genom att slå dåvarande serieledarna Huge på hemmabanan.

Inledningen av matchen och hela första halvlek såg uppstickarlaget ut att kunna upprepa bedriften.

Hemmatjejerna skapade ett flertal bra lägen. Men, och på den punkten måste de unga talangerna skärpa till sig, det slarvades alldeles för mycket på den sista tredjedelen av banan framför motståndarmålet.

Men vad hände efter paus? I andra halvlek fick gästerna dominera lika stort som Tierp gjorde under första halvan av matchen.

– Nu bytte vi ändå in både Carro Svensson och Mikaela Melin till andra halvlek. Men det hade tyvärr inte önskvärd effekt, sa Ola Melin.

Den frenesi som tjejerna visade upp under hela matchen mot Huge senast, fick vi nu bara se under halva matchen.

– Jag sa väl några väl valda ord i paus till tjejerna och sedan fick vi både 1–1 och 1–2 ganska enkelt. Tierp bjöd in oss i matchen och sedan vann vi väl ändå rättvist, menade Gustavs tränare Thomas Hultgren.

Sammantaget hade lagen varsin halvlek. Skillnaden var att gästerna bäst tog vara på målchanserna.

– Nu får vi komma igen nästa helg mot Rimbo, var Ola Melins klara besked till truppen.

 

Mer läsning

Annons