Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierpsförlust i första träningsmatchen

När Tierp inledde träningsmatcherna så blev det en knapp förlust mot seriekollegorna Gamla Upsala.

Annons

Hemmalaget vann med matchens enda mål. Det var Sofia Fors som kunde slå in en straff 25 minuter in i andra halvlek.

– Visst blev det förlust, men tjejerna gjorde spelmässigt en mycket bra insats. Nu saknade vi också tre lirare, men sammantaget ser det lovande ut, sa nye tränare Daniel Sundström efter söndagsmatchen.

Nu blev det också nya bud under veckan. Tierp skulle ha mött Västerås, men dom hade dubelbokat och där

blev lösningen att möta seriekollegan Gamla Upsala på bortaplan.

– Naturligtvis var det inte någon optimal lösning att spela vår första träningsmatch mot en seriekollega, men vi fick ju nu ändå en träningsmatch, sa Sundström.

– Vi har ett nytt spelsystem och det tar ju lite tid att få det att fungera. Men i andra halvan av första halvlek började det stämma allt mer, säger en nöjd Sundström.

I andra halvlek hade Tierp flera bra chanser utan att kunna näta.

– Ja, den bästa chansen hade Ida Pettersson cirka 25 minuter in i andra halvlek. Vi hade också ett par ytterligare chanser. Men det var alltså ändå hemmalaget som kunde göra matchens enda mål.

Under perioden 55 till 80 matchminuten förde Tierp spelet och dominerade kraftigt.

Framåt saknades skyttedrottningen Lisa Hägglund (bortrest). Nu hade Tierp trion Anna Persson, Hanna Sjöström och Felicia Sandin i de främre leden. I andra halvlek kom också Ida Pettersson in i de främre leden.

Nu saknade också Tierp den hemvändande mittbacken Sara Schumertl (sjuk).

– Men sammantaget så får hela vår trupp godkänt och för att vara den första träningsmatchen, så är jag mycket nöjd. Spelmässigt så gick det över förväntan, summerade Daniel Sundström, som nästa helg med sina lirare möter tuffa BP, som förra säsongen spelade i elitettan.

Mer läsning

Annons