Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierpsledare: ”Svårt att motivera sig när man leder med 20–0”

Hallå där...Markus Mäki, lagledare för Tierps DFF i division fem damer som på måndagskvällen besegrade Film/IFK D/Ö med osannolika 33–0 (!) i en seriematch.

Annons

33–0, hur är det möjligt?

– Det kan man fråga sig. Vi var helt enkelt lite starkare, lite snabbare och lite bättre. Men det är inte kul varken för vinnande eller förlorande lag när det bli så här. Samtidigt måste man väga in att Film är, vad jag har förstått, ett flicklag som tagit steget upp till A-lagsspel i år medan vi är farmarlag till Tierps division 2-lag. Jag tror inte att det finns något annat lag i division fem som tränat fyra dagar i veckan under försäsongen.

Har du varit med om några liknande siffror tidigare?

– Nej, det är otroliga siffror. Det kan vara svårt att motivera sig när man leder med 20-0 men det tycker jag tjejerna gjorde riktigt bra. Serien kan ju avgöras på målskillnad och det var där vi hittade vår motivation. Det stod 16-0 i paus och då kastade vi in hela bänken och med flera nya spelare på banan intalade vi oss att det fortfarande stod 0-0 när andra halvlek började.

Är det serieseger som är målsättning?

– Målsättningen inför säsongen var att vara med där i toppen och det är klart att förhoppningarna har växt under säsongen. Just nu ser det ut som att det kommer att stå mellan tre lag, varav Gimo är ett som vi möter i sista vårmatchen och sedan också i sista omgången. Det kan bli spännande.

: Agnes Theberg blev bäste målskytt med nio fullträffar. Totalt hamnade åtta av Tierps spelare i målprotokollet.

Mer läsning

Annons