Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Titta, nu kommer Lagrell till Gävle

I morgon ska tävlingsbestämmelserna ses över inför nästa säsong.

Representantskapsmötet hålls i Gävle Konserthus – med förbundsordförande Lars-Åke Lagrell i spetsen.

– Det känns väldigt stimulerande att hela förbundsstyrelsen kommer till Gävle, säger Lars Carlson, ordförande i Gestriklands Fotbollförbunds tävlingskommitté.

Annons

Fram till och med 2000 arrangerades representantskapsmötet i Stockholm. Efter sju år i Uppsala infördes en ny modell i fjol, då Svenska Fotbollförbundet lät samtliga 24 distrikt ansöka om representantskapsmötet.

I fjol hölls mötet i Ronneby i Blekinge – den här gången är det Gävles tur.

I morgon samlas hela förbundsstyrelsen och representantskapets ledamöter i Gävle Konserthus, för att diskutera igenom tävlingsbestämmelserna och de nyheter som förbundsstyrelsen föreslår inför kommande säsong.

Gestriklands Fotbollförbund drog alltså vinstlotten och får fint besök i form av bland andra förbundsordförande Lars-Åke Lagrell, generalsekreterare Sune Hellströmer (som efterträds av Mikael Santoft efter årsskiftet) och F19-landslagets förbundskapten Calle Barrling.

– Jag antar att förbundet gillar vårt koncept, och sedan så påverkar nog närheten till Stockholm också. Vi vill arrangera så många evenemang som möjligt, både när det gäller såna här saker och landskamper, säger Lars Carlson, ordförande i Gestriklands Fotbollförbunds tävlingskommitté och ledamot i Svenska Fotbollförbundets representantskap.

Hur många distrikt ansökte?

– Jag törs inte säga det på rak arm, men det var nog ett ganska stort antal. Det känns väldigt stimulerande att få visa övriga ledamöter vad vi har att erbjuda i Gävle.

Vad tänker du främst på?

– Dels lokaliteterna, vi är stolta över vårt konserthus. Och sedan Gävle som stad i övrigt.

Förbundsstyrelsens förslag till förändringar har diskuterats igenom inom respektive kommitté i de olika distrikten, och för att förslagen ska gå igenom krävs majoritet bland de 45 rösterna som är fördelade – en till varje distriktsförbund (24 röster), åtta till Svensk Elitfotboll, sju till Svenska Fotbollförbundets styrelse och sex till Elitföreningen Damfotboll.

– Det har varit en lång process. I helgen som gick träffades samtliga sju Norrlandsdistrikt i Örnsköldsvik för att diskutera igenom förslagen, berättar Lars Carlson.

I går kväll hade dessutom Gestriklands Fotbollförbund ett eget sammanträde som behandlade en rad olika frågor inför morgondagens möte och nästa säsong.

Lars Carlson poängterar att förbundsstyrelsens nyheter som föreslås för säsongen 2010 är övergripande.

– På vissa punkter kan varje distrikt på egen hand bestämma hur det ska vara. Många frågor är inte relaterade till distriktsverksamheten, säger Lars.

Mer läsning

Annons