Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toppen mot botten i damtrean

Skutskärs IF gästar IFK Gävle 2 när damernas division 3 tjuvstartar i dag med en uppskjuten match från i våras. Tabelljumbon Skutskär står fortfarande på noll poäng efter åtta omgångar, men har ändå förhoppningar om att klara nytt kontrakt. – Vi är bättre än hur det ser ut i tabellen, så här dåliga är vi inte, säger tränaren Roger Wendin.

Annons

Det är skilda världar mellan lagen som möts på Brynäsvallen. IFK Gävle 2 har gått som tåget och är, med en match mindre spelad, bara en poäng bakom serieledarna IK Huge 2.

Skutskär lär däremot få kämpa hårt för att klara kontraktet. Under våren tog man inte en enda poäng, hade mängder av spelare borta ur truppen och förlorade den viktiga matchen mot bottenkollegan Högbo inför sommaruppehållet. Lägg sedan till att man inleder hösten mot seriens två suveräner, IFK Gävle 2 och IK Huge 2, så förstår man att läget kunde se bättre ut.

– Ja, men vi lär kriga nu för att försöka vända den här trenden, säger Roger Wendin.

En ljuspunkt finns i alla fall i mörkret. Från att ha varit underbemannade har laget nu fått tillbaka en hel del folk. Laget har en hög medelålder och många är knutna till sitt jobb, har barn, eller både och.

– Vi är väl seriens enda riktiga damlag egentligen. I jämförelse är de andra mer flicklag, skrattar Roger Wendin.

Till omstarten har man bland annat fått tillbaka viktiga Maria Hellström, som tog ett uppehåll för barnafödande. Det återstår att se om förstärkningarna hjälper mot seriens topplag.

Mer läsning

Annons