Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toppen mot botten när SIF möter Kvarnsveden

Skadeläget har ljusnat – men SIF-tränaren Tony Andersson tar inga risker.
Därför bänkar han mittfältarna Tobias Wanke och Andreas Gillström i dagens match mot bottenlaget Kvarnsveden.
– De är för viktiga för att chansa med, säger han.

Annons

Det var i förra omgångens förlust mot Falun som både Wanke och Gillström fick utgå efter känningar i låren. De har tränat torsdag och fredag, men får börja dagens match på bänken.

– Så de finns tillgängliga i alla fall, men jag vågar inte starta med dem, säger Tony Andersson.

SIF har bara tre matcher kvar före sommaruppehållet, efter Kvarnsveden återstår också Sollentuna (b) och Gamla Upsala (h).

En som definitivt inte finns med i någon av matcherna är Sereya Mobaraki, som också han skadades mot Falun – vilket fick till följd att SIF tvingades avsluta med tio man sista kvarten.

– Sereya har en väldigt kraftig blödning i låret, och har hoppat på kryckor i veckan. Men som tur är verkar det inte vara något ledband eller korsband som gått sönder, säger tränare Andersson.

Filip Johannesson har missat två matcher på grund av sjukdom, men kliver nu in i startelvan igen. Det gör också mittbacken från Gefle IF, Niklas Erhard-Olsson, som varit skadad hela våren.

Kvarnsveden ligger i tabellens botten, men det gjorde också Falun. Tony Andersson ser dock två viktiga skillnader.

– För det första är inte Kvarnsveden lika bollskickligt som Falun, vilket gör att vi får hålla i bollen så som vi vill göra. Och för det andra är det två helt olika saker att möta SIF på naturgräs eller på Jernvallens konstgräs.

– Med rätt attityd tar vi tre poäng och är med i toppen även efter den här omgången.

I Kvarnsveden spelar bland annat Daniel Killgren, som fanns i SIF förra säsongen. Bästa målskytt är Per Fyhr med fyra mål. I SIF har Emil Wigren och Filip Johannesson gjort flest mål med tre vardera.

Så spelar SIF i dag

Tim Markström – Jack Sharples, David Svanberg, Niklas Erhard-Olsson, Jimmy Hansson – Henrik Juhlin, Eldar Abdulic, Jesper Karlsson – Filip Johannesson, Shiri Dadgar, Andreas Sipuri.

Mer läsning

Annons