Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torsåkers fans tar traktorn till seriefinalen mot G/Hammarby

/

Torsåker laddar för seriefinal i femman på lördag mot ärkerivalen Gestrike/Hammarby.
Då har supporterföreningen chartrat en traktor för bortaföljet.
– Vi har 30 platser, resten får ta sig dit bäst de kan, säger Matilda Andersson i Green Farmers.

Annons

Det är en betydelsefull match då Torsåker toppar tabellen med tre omgångar kvar, tre poäng före grannbyn. Och rivaliteten och intresset är stort, det visade inte minst derbyt tidigare i somras som lockade nära 500 personer till Torsåkers IP.

Nu tror man på en liknande siffra när matchen spelas i Hammarby, och en del av bortasupportrarna kan ta sig dit i den traktor med höskrinda som kommer stå redo för avgång på lördag.

– Vi har begränsat platserna till 30 stycken och släppt förköp, vi lär tänka på säkerheten också, säger Matilda Andersson i relativt nybildade supporterklubben Green Farmers.

Hur lång bortaresa blir det?

– Det är väl en mil ungefär så det tar nog en timme. Vi kör på grusvägar över Sotaskär.

Hemmaderbyt i början på juni bjöd också det på ett spektakulärt inslag.

– Vi lyckades få tag på en helikopter som vi kunde flyga in matchbollen med och sen hoppade jag ut, utklädd till vår maskot Tiffy. Jag vet inte vad G/Hammarby tänker hitta på, de kanske släpper bollen från en Jas Gripen.

Hur stor är rivaliteten med just G/Hammarby?

– Den kanske är större med Hofors egentligen, men det är mycket prestige mellan byarna och man vill vara bäst. Men det är mest en rolig grej, det brukar vara väldigt god stämning.

Hur går det då?

– Ja du, våra killar blir nog lite nervösa när vi hittar på grejer, de förlorade ju stort när vi kom med helikoptern. Men blir det minst oavgjort är jag nöjd, då är vi kvar i toppen.

Division 5-derbyt är höjdpunkten på det som Gestrike/Hammarby kallar Stig Pettersson-dagen, till minne av den bortgångne eldsjälen, och föregås bland annat av en veteranmatch mellan klubbarna.

Mer läsning

Annons