Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trepoängaren rann ut i sanden

SIF skulle bara knyta ihop säcken. Men med en man kort knöt det sig. 0–2 blev 2–2 och SIF fick nöja sig med en poäng. – Vi var millimeter från tre poäng, säger SIF:s tränare John Wall.

Annons

Marginalerna är emot Sandvikens IF i division 2-spelet för tillfället. Gårdagens bortamöte med Frej började på bästa tänkbara sätt – men när SIF väl hade skaffat sig ett utmärkt utgångsläge kom bekymren som ett brev på posten.

Alexander Svanberg satte ledningsmålet på straff i den åttonde minuten och Anders Stenström gjorde 2–0 i den 56:e minuten. Strax därpå blev samma Stenström tvungen att utgå på grund av en knäskada som han ådrog sig i en duell. I samband med detta spelade SIF med en man mindre i cirka sex minuter.

Då slog Frej till. 1–2-målet fick fart på hemmalaget och en kvart från slutet var det utjämnat. Vid samma tidpunkt fick Frej en spelare utvisad.

– Vi tryckte på rejält framåt. Vi var millimetrar från att göra ytterligare ett mål. Avslutsmöjligheter saknades inte och det är ju positivt. På förhand hade man varit nöjd med 2–2 borta mot Frej, men så som matchen utvecklade sig smakade en poäng mindre bra, konstaterar John Wall.

Han var nöjd med hur SIF agerade på Vikingavallen.

– Det såg rätt bra ut defensivt och framåt lyckades vi bättre med vårt djupledsspel än tidigare. Vi kom åt deras svaga punkter, men efter 2–0 kände vi väl en viss trygghet samtidigt som de började chansspela. Nu är det bara att titta framåt, säger Wall.

SIF har åstadkommit bra resultat mot toppkonkurrenterna. Wall tror inte att chansen till serieseger är borta.

– Jag tror att de två sista veckorna kommer att avgöra serien. Den kommer att leva ända till slutet. För vår del tror jag att den sista matchen hemma mot Skiljebo (serieledaren) den 4 oktober kommer att bli avgörande, säger Wall om den täta toppstriden.

Mer läsning

Annons