Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tung förlust avslutade IFK Gävles vårsäsong

Formen, humöret och laddningen – väldigt mycket talade för en fin sommaravslutning för IFK Gävle. Det blev tvärtom. – Jag måste ha misslyckats kapitalt att förbereda tjejerna till match, sa tränaren Jocke Carlson efter 3–0-förlusten borta mot BK 30 från Västerås.

Annons

För en knapp vecka sedan blev det visserligen förlust mot Sundsvall men IFK gjorde ändå en riktigt bra match. Sedan har humöret varit på topp och träningarna har visat att formen var riktigt bra.

– Och den kan väl ändå inte bara försvinna på så kort tid. Jag är ytterst ansvarig för laget och får ta på mig att jag inte lyckades göra så att tjejerna kom ut redo för match igen, sa Carlson som dock lovande att han har mycket kvar att ge.

Nu väntar ett månadslångt uppehåll innan omstarten i början av augusti. IFK går in dit som nästjumbo i tabellen.

– Då ska vi ha hittat på en lösning till det här och jag är fortfarande övertygad om att vi kan börja vinna matcher som gör att vi klarar ett nytt kontrakt.

Men mot BK 30 i går blev det tvärstopp. Säsongens sämsta match kom när man minst anade det.

– Vi var faktiskt inte ens nära den här gången och skapade inte en ordentlig målchans på hela matchen, erkände IFK-tränaren.

Efter det ställningskrig som var i början av matchen gjorde hemmalaget två mål inom loppet av tio minuter.

Sedan var det kört för IFK som visserligen kämpade i hela andra halvlek men helt enkelt inte kom upp i något som liknade normal standard. Det slarvades med passningarna och det var ingen som tog något ansvar där ute på planen.

IFK saknade Johanna Ekström i mittförsvaret. Hon låg hemma med feber och halsont precis som sambon Johan Oremo.

Mer läsning

Annons