Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tung förlust för IFK

IFK Gävle föll tungt i hemmamötet med Danmark. Trots två fullträffar av måltjuven Sara Wiman blev det förlust med 2–4 i värmen hemma på Brynäsvallen och tränaren Jocke Carlsson visste varför: – Vi måste löpa mer, konstaterade han efteråt.

Annons

Det vare en viktig streckmatch som utspelade sig i norrettan igår. IFK hade chansen att vid seger inte bara passera motståndarna Danmark i tabellen utan även klättra ovanför strecket. Men det gick inte alls.

Uppsalalaget Danmark gjorde mål på en frispark, en straff och en hörna och hade skaffat sig en 3–1-ledning redan i paus.

– Det kändes som att de hade tre chanser i första och gör mål på alla tre, suckade Jocke Carlsson efteråt men krävde samtidigt mer av det egna lagets första 45.

– Vår första halvlek är inte acceptabel. Vi springer för lite och det ger oss få alternativ samtidigt som vi måste bli noggrannare i passningsspelet. Vi är inte tillräckligt bestämda, säger han.

Men IFK-tränaren hade allt annat än gett upp inför andra halvlek.

– Jag var säker på att vi skulle klara av att vända, både till oavgjort och till seger men det går inte alltid som man tänkt sig....

För en minut och tjugo sekunder in i andra halvlek hade Danmark dragit ner rullgardinen fram till 4–1.

– Jag tycker ändå inte att man kan klaga på vår andra halvlek. Vi kämpar och sliter men det är jobbigt att jaga, konstaterar han.

Att det var viktiga poäng som gick förlorade höll IFK-tränaren med om.

– Absolut, men samtidigt är det oväsentligt att hålla på att kolla på strecket efter sju matcher. Det är efter 22 omgångar det räknas och då ska vi se till att vara ovanför strecket.

Det var dock små tillfälligheter som gjorde att det gick som det gick på Brynäsvallen i går.

Efter ett tidigt baklängesmål jobbade sig IFK in i matchen. Moa Lennartsson slog en bra djupledboll och giftige Sara Wiman avslutade kallt vilket betydde 1–1 efter 21 minuter. Målet gav hemmalaget energi i värmen och laget skapade flera farliga hörnor.

Mitt i pressen kontrade Danmark, fick straff och återtog ledningen.

– Straffen kom olämpligt, menade Jocke Carlsson.

Mer läsning

Annons