Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tung förlust för IFK Gävle

Den nittonde spelomgången i norrettan slutade i besvikelse för IFK Gävle. Det blev förlust med 7–1 (3–1) mot tabelltvåan Eskilstuna U på Tunavallen. – Det känns som att vi vek ned oss men det gjorde vi inte, säger IFK:s tränare Jocke Carlson.

Annons

IFK-damerna har haft det motigt denna säsong. Laget har efter nitton spelade omgångar skrapat ihop 10 poäng och nyligen blev det klart att laget kommer spela i division 2 nästa säsong.

Närkampsspelet och tålamodet i avgörande situationer är det som framförallt varit IFK:s akilleshälar denna säsong.

– Det är de här små detaljerna som avgör. Vi är så otroligt snälla i närkamperna och står nästan och ber om ursäkt när vi hamnar i en-mot-en-situationer, säger IFK:s tränare Jocke Carlson.

I går kom en ny förlust. Trots en spelmässigt jämn första halvlek hade Eskilstuna det mesta av utdelning i målprotokollet. Efter en tuff inledning med tre baklängesmål, spelade IFK upp sig. Gästerna fick ordning på försvarsspelet och kom även till flertalet avslut. Freja och Alva Egebrand på mittfältet vann många bollar som sedan serverades till Angelica Lundin eller Lovisa Hübinette på topp.

IFK:s enda mål den här kvällen kom i den 37:e spelminuten. En frispark från Maria Leandersson letade sig fram till Emma Langmyr som elegant reducerade till 3–1.

Trots taktiska förändringar i halvtid räckte inte IFK till.

– Den här matchen blev lite typisk för hela säsongen. Vi måste nog kallt konstatera att vi inte är riktigt mogna att spela i ettan. Vi får lära oss av den här säsongen och ta nytt tag i division 2 och göra den sessionen så kort som möjligt, avslutade Carlson.

 

Mer läsning

Annons