Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tung satsning i Valbo FF

Mitt i finanskrisen spänner Valbo FF musklerna rejält och satsar högt.

Från och med den 4 januari ska föreningen driva ett eget gym i Farmechuset.

– Vi har fått höra att vi måste vara idioter men man måste våga satsa för att lyckas, säger Valbo FF:s ordförande Ari Karttunen.

Annons

Valbos ordförande Ari Karttunen sprudlar av energi när han berättar om Valbos ”problem”.

– Vi har angenäma problem i Valbo, vi växer som bara sjutton, säger han och fortsätter,

– Vi är så många att vi inte får plats på Åbyvallen, så vi hoppas på att få hit Strömvallens gamla konstgräs så att hela föreningen kan träna ihop, säger Karttunen och berättar att de yngsta grupperna håller till på Sportcentrum.

Förutom nytt konstgräs satsar Valbo på ett helt eget gym för att förbättra träningsmöjligheterna i fotbollsföreningen.

– Ambitionen är att damlaget ska gå upp i ettan och att herrlaget ska avancera i divisionerna också, säger Karttunen och menar att gymmet som öppnar den 4 januari kommer att ge Valbos lag enorma fördelar.

– Men det blir inte bara ett gym. Det kommer en massör, vi vill ha hit någon som kan prata kost och förhoppningsvis blir det ett café här, säger Ola Lööke, arenaansvarig i föreningen, och hoppas att gymmet som ligger vägg i vägg med blivande saluhallen i Valbo ska bli en knytpunkt.

Tobias Vikström, gammal fotbollsspelare med två säsonger i Valbo, har anställts som föreståndare för gymmet och just nu letar han febrilt efter instruktörer till spinning och aerobicspassen.

– När de andra klubbarna säger upp personal och drar ner, då satsar vi. I bland kanske man måste satsa sig ur en kris, kommenterar Karttunen finanskrisen och avsaknaden på pengar i föreningar.

– Vi har fått höra att vi måste vara idioter, dumma i huvudet som satsar på ett eget gym. Många har sagt att det inte kommer att gå, men vi tror på det här, försäkrar han.

Damlagets tränare Thomas Hansson som är helt ny i både damtränarbranschen och Valbos organisation trivs väldigt bra i sin nya förening.

– Valbo är en förening som satsar mycket, de vill mycket. Man har en hög ambition och vill komma framåt och uppåt i seriesystemet.

– Gymmet är väldigt värdefullt för oss, jättefina resurser och det kommer att bli ett mervärde, säger han och berättar att damlaget kört stenhårda bootcamp-träningar i gymmet.

Tre nyförvärv har gjort klart med damlaget, Elise Ojamä, Matilda Axelsson och Kristine Sundberg från Sätra, och Hansson hoppas på ytterligare några.

– Vi ska bli bästa damlaget i distriktet och ambitionen är absolut att gå upp en division, konstaterar han.

Även i herrlaget finns en helt ny ledartrio som ska föra laget till toppen. Andreas Vestin leder laget tillsammans med Kent Wedin och Lasse Wahlberg.

– Det sporrar mig som tränare att vara i en förening som satsar så här mycket, säger Andreas Vestin och konstaterar att även herrlagets första ambition är att bli distriktets bästa lag, näst efter GIF.

– Det finns ett helhetstänk här, vi har en jättefördel med gymmet som vi kan använda när vi vill och det kommer ju att bli mer än bara ett gym, konstaterar Vestin och varnar för en vass trupp till nästa säsong.

– Men jag vill inte avslöja några namn förrän hela truppen är klar, säger han hemlighetsfullt.

 

Foto: Jörgen Svendsen

Mer läsning

Annons