Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tunga Sundsvallsmål sänkte IFK

Två psykologiskt tunga mål blev IFK Gävles fall i Norrettan-matchen mot Sundsvall i går kväll. Först kom 1–0 redan efter fem minuter, och när IFK Gävle försökte jobba ikapp gjorde Sundsvall 2–0 alldeles innan pausvilan. – Det är klart att det blev en rejäl uppförsbacke, säger IFK-tränaren Jocke Carlsson.

Annons

Att åka på ett tidigt baklängesmål är inte vad något lag behöver, allra minst bottengänget IFK Gävle. Men det var vad som hände i bortamatchen mot Sundsvall. Efter ett kombinationsspel utanför IFK:s straffområde kom ett instick mellan inner- och ytterback. IFK Gävles målvakt Elin Grudén fick inte tag på bollen och den hittade nätmaskorna efter ett ihopslag.

– Det blev ju som att starta matchen med ett mål i baken när det kommer så tidigt, säger Jocke Carlsson.

Efter den jobbiga inledningen spelade IFK upp sig och hade några chanser. Men effektiviteten fanns inte där. Istället kom kalldusch nummer två strax före halvtidsvilan när Sundsvalls Elin Linnéa Nilsson slog ett långt inlägg. Ett förvånat IFK-försvar fick se bollen segla in i bortre burgaveln.

– Vi snackade i paus om att vi måste lugna ner spelet, säger Jocke Carlsson.

Andra halvlek blev dock inte någon bättre upplevelse än den första för IFK.

– Vi försöker, men vi skapade inga heta chanser.

I slutet av matchen gick IFK ned på en trebackslinje för att försöka flytta upp spelet ytterligare. Istället blev det ytterligare ett baklängesmål när Shanga Hussain fick stå fri i straffområdet och rulla in 3–0 efter ett inlägg.

Om tabelläget säger Carlsson:

– Nu blev backen ännu brantare. Det är Vasaloppssnöret som går nu. Men oavsett tabelläge måste vi nöta vidare, det går inte bara att lägga sig ned och dö.

Mer läsning

Annons