Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvillingbröderna Carlström gav Årsunda första segern

Bröderna Carlström sänkte Överhärde med varsin balja. Årsunda vann det viktiga bottenmötet med solklara 4–1 (2–0). – Första vinsten. Skönt, sa 4–0-skytten Joacim Carlström.

Annons

Varken Årsunda eller Överhärde har fått någon smakstart på årets spel i division 4. I förra omgången knep dock Årsunda en poäng borta mot Skutskär.

– Redan där såg man en vändning. Vi fick en man utvisad tre minuter in på den matchen och låg under med 2–0 i halvtid. Ändå slutade matchen 2–2. Det betydde mycket för oss mentalt, konstaterade Årsundas tränare Tomas Larsson i ett moln av knott efter gårdagens match.

Överhärde, som fick en gratisplats till division 4 i år efter att ha kommit på tredje plats i femman, lyckades aldrig ge Årsunda något rejält motstånd.

Hemmalaget anföll snabbt och vägvinnande. I den 25:e matchminuten inledde Niclas Carlström målskyttet, med ett behärskat skott.

– Jag bröstade ner Markus Larssons inspel och drog till direkt, sa Carlström efteråt med tvillingbrorsan Joacim bredvid sig.

Joacim pangade in 4–0 i den 79:e minuten. Det var frukten av en envis offensiv från hemmalaget.

– Deras back drällde lite med bollen och jag kunde bara sätta dit den. Härligt, sa Joacim.

Förra säsongen var han spelande tränare i Jädraås. Han var med och förde upp laget från sexan till division 5. Nu är Joacim tillbaka i Årsunda. Men han blev inte spelklar förrän förra måndagen.

– Jag och brorsan kom samtidigt till Årsunda för tre säsonger sedan. Han stannade kvar här när jag testade i Jädraås. Nu känns det skönt att vara tillbaka, berättade Joacim.

Niclas konstaterade att Årsunda var det bättre laget, rakt igenom.

– Ja, vi har en bredare trupp och var vassare på alla positioner. Överhärde var inte mycket att hänga i julgranen, sa han.

23-åringarnas (fyller 24 i juli) två år yngre bror, Fredric Carlström, spelar också i Årsunda. I går saknades han på grund av skada.

Tomas Larsson fick istället lita på de två andra i brödratrion. Och det gick ju ganska bra.

– De var duktiga, men det här var en laginsats. Det var aldrig något snack om saken. Alla ville vara delaktiga framåt och det känns bra att vi var så pass noggranna offensivt, sa Tomas.

Överhärdes spelande tränare Ronnie Schröder var inte speciellt nedslagen efter förlusten.

– Det var synd att vi inte fick in en reducering i början av andra halvlek. Då var vi lite aggressivare än i första. Men vi orkade inte på slutet, sa Ronnie och levererade därefter den främsta anledningen till lagets kräftgång.

– Vi är ett kompisgäng och tränar en gång i veckan. Alla förväntar sig att vi ska åka ner. Vi är underlägsna på det sättet.

I går gav Årsunda och bröderna Carlström ett elakt kvitto på det.

Mer läsning

Annons