Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

U19: Tre poäng trots icke godkänt GIF-spel

Gefle IF gjorde enligt tränare Jonas Andersson säsongens sämsta match – men ändå fick med sig tre poäng.
– Jag är nöjd med vinsten men inte med lagets prestation egentligen, säger han.

Annons

Strömvallen visade sig från sin bästa sida och solen sken. GIF visade i första halvlek att de är som vassast i fasta situationer och gjorde första målet efter en frispark slagen av Rasmus Eriksson. Den hamnade i bra höjd och efter en nick damp den ner mitt i gröten i målområdet där Elias Mulari kunde sätta bollen i målet redan efter fyra minuter. Andra målet kom även det på en fast situation. Eriksson tog ännu en frispark och denna strax ifrån halva plan sköt han rakt i mål.

– Vi är riktigt bra på fasta situationer men vi kan inte förlita oss på dem, säger Andersson.

I halvtid ledde GIF med 3–2. När lagen sedan återvände för andra halvlek var det ett avslappnat och bekvämt GIF som spelade lite för självsäkert. Spelet flyttades från att i första bara ha spelats på Assyriskas planhalva till att mer och mer spelas på GIF:s sida av planen. GIF lyckades ändå hålla emot till 82:a minuten innan Assyriska reducerade till 3–1.

– Vi blir för bekväma helt enkelt. Vi blir utsträckta som lag och det blir enkelt att skapa chanser mot oss. Bollarna viner in bakom vår backlinje för ofta i andra och vi tar konstiga beslut rakt igenom, säger Andersson och fortsätter:

– Vi gör dem bättre genom att slappna av. Vi leder med 3–0 och springer inte den sista metern som behövs och då blir det farligt.

Sista kvarten kom läge för läge för Assyriska och i nittionde minuten så satt tillslut 3–2 målet, som också blev det sista i matchen.

– Vi har mycket att fundera på och får jobba hårt i veckan, säger Andersson.

Mer läsning

Annons