Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungt SIF dras med skadeproblem

Det blev oavgjort 2–2 när Sandviken mötte dalalaget Korsnäs på Jernvallen.
Hemmalaget ställde upp med vad man nästan kan kalla ett pojklag där några spelare inte ens är 15 år fyllda – och ett minst lika säkert vårtecken som att fotbollen rullar i gång är SIF:s skadebekymmer.

Annons

I flera år så har försäsongen varit kantade av skador och årets är inget undantag. Inte dom mest optimala förberedelserna inför seriepremiären om tre veckor.

– Det är ju det förstås inte. Det är lite olyckligt att vi har så många spelare borta nu när vi måste börja spela ihop folk. Samtidigt så är det intressant för mig att se dom här unga grabbarna och för dom är det ju utvecklande och det är väl en helt ok insats i dag, säger tränare Stefan Lundin.

Det unga SIF-laget hade svårt i den första halvleken att komma framåt och Korsnäs ledning med 2–0 var i sin ordning. Något bättre i anfallsväg blev det i andra halvlek och med tjugo minuter kvar så byttes det två nyförvärven, Anthony Allison och John Junior in och dom behövde inte många minuter på sig för att visa deras färdigheter. Allison ordnade en straff som han själv satte och med sju minuter kvar av matchen visade Junior klass när han på en hörna nådde högst och nickade in kvitteringen.

– Det var bestämt i förväg att dom skulle spela 20 minuter och det syns ju tydligt vad lite rutin gör. Dom kommer att spela från start i mot Kvarnsveden i morgon (läs söndag) samt ett flertal till ifrån A-truppen, säger Lundin som trots alla skador ändå ser ett ljus.

– Det är flera spelare som är på väg tillbaka. Tyvärr så har vi ingen klar tidsram för när och det är ju i sig ett litet bekymmer då vi bara är tre veckor bort från seriepremiären.

Ett annat avbräck kom sent i veckan då duktige vänsterbacken Jimmy Hansson beslutade sig för att återvända hem till Avesta för spel i seriekonkurrenten.

– Jimmy fick ett jobb där och tog beslutet att flytta. Det var ju såklart lite synd då vi nästan hade räknat in honom i truppen, menar Stefan.

Seriepremiären den 11 april spelas just mot Avesta på bortaplan.

Mer läsning

Annons